Austria: LOVITURA pentru Karl Nehammer, Tradarea Aliatului care Sustine Aderarea Romaniei la Schengen

Austria LOVITURA Karl Nehammer Tradarea Aliatului Sustine Aderarea Romaniei Schengen

Austria blocheaza aderarea Romaniei la Schengen, insa o lovitura foarte dura vine pentru Karl Nehammer din cauza tradarii unui aliat foarte important, care se arata deschis sa sustina accesiunea tarii noastre, iar asta pentru ca Viktor Orban si-a trimis ministrul de externe, Szijjártó Péter, in tara noastra sa ne anunte ca suntem sustinuti in indeplinirea obiectivelor.

Austria se lupta deja cu multe state europene care nu sunt de acord cu politicile sale privind blocarea aderarii Romaniei la Schengen, astfel ca anuntul Ungariei ar putea fi una dintre cele mai bune vesti pentru tara noastra, in contextul in care de la 1 ianuarie 2024 guvernul maghiar va detine presidintia Consiliului Uniunii Europene.

Austria ar putea fi fortata de acest nou ajutor al lui Viktor Orban sa accepte aderarea Romaniei la Schengen chiar mai devreme decat isi dorea, ceea ce pentru noi ar fi o veste excelenta, mai ales ca de aceasta aderare depinde felul in care va evolua tara noastra din punct de vedere economic, in cursul urmatoarelor decenii.

“Unul dintre cele mai importante obiective ale președinției maghiare a UE de anul viitor va fi promovarea aderării României la Schengen, dacă acest lucru nu se va întâmpla până atunci. L-am asigurat personal pe președintele Kelemen Hunor de asta astăzi. A doua piață de export ca mărime a Ungariei este România.

Iar cooperarea noastră economică și comercială ar putea deveni și mai strânsă odată cu aderarea la Schengen. În plus, s-ar deschide automat zece noi puncte de trecere a frontierei între cele două țări. Aderarea României la Schengen ar face în sfârșit posibil ca granița să nu ne despartă, ci să ne conecteze. De aceea vom face totul pentru cauza!”