Ministrul Muncii: Explicatii privind Aplicarea Majorarilor Pensiilor Incepand din Anul 2024

Ministrul Muncii Explicatii Aplicarea Majorarilor Pensiilor Incepand Anul 2024

Ministrul Muncii a decis sa ofere o serie de explicatii foarte importante cu privire la aplicarea majorarii pensiilor incepand cu anul 2024, iar asta pentru ca zilele trecute a fost adoptat in Guvernul Romaniei un act normativ in acest sens, iar multumita lui pensiile vor creste incepand de anul viitor in toata tara.

Ministrul Muncii ofera mai jos detaliile importante pentru romani cu privire la felul in care urmeaza sa se aplice majorarea pensiilor incepand de anul viitor, astfelc a oricine este interesat sa afle daca si cum se va modifica totul, poate afla chiar acum cateva dintre informatiile importante.

“Bun, calculele pe care le-am avut noi au fost calculele pe care le-am lucrat împreună cu Banca Mondială. Calculele lucrate de Banca Mondială au fost mult mai complexe decât calculele pe care noi le-am făcut aseară, împreună cu cei de la Ministerul Finanțelor. Dar important este că ne-am așezat împreună la masă și că împreună am găsit răspunsuri și soluții.

Si important este că astăzi avem adoptată în Guvern o nouă lege, o nouă propunere legislativă care, sigur, va intra într-o procedură de urgență în Parlament, procedură de urgență care ne dorim să fie finalizată până la data de 20 noiembrie, astfel încât să ne încadrăm în termenul agreat cu Comisia pentru renegocierea PNRR-ului.

Această renegociere este o una care vizează inclusiv parametrul de 9,4 impact în PIB, care ar fi dus la înghețarea, până în 2070, a pensiilor românilor. Eu consider că este un lucru important pe care noi, cei de la Ministerul Muncii, l-am făcut, faptul că am reușit să ne încadrăm în acest termen, faptul că am reușit să închidem negocierile cu Comisia.

Principalul nostru obiectiv fiind creșterea calității vieții românilor. Și atunci este foarte bine că împreună cu Ministerul Finanțelor ne-am așezat la masă, este foarte bine că ne-am validat unii altora opiniile și că acum suntem înțeleși și avem un proiect, o propunere legislativă aprobată în Guvern. Deci în luna septembrie vom avea deja aplicată integral legea.

Si asta plecând nu de la o opțiune imediată, dar și de la datoria față de români, dar și de la condițiile la care România s-a angajat prin PNRR. Angajamentul pe care noi ni l-am luat este acela că vom veni cu un act normativ la care nu facem modificări ad-hoc, căruia îi demonstrăm sustenabilitatea și la care ulterior nu vom mai veni cu condiții derogatorii.”