Benjamin Netanyahu: Noi Anunțuri privind Eliberarea Ostaticilor Israelieni Capturați de Hamas

Benjamin Netanyahu Noi Anunțuri privind Eliberarea Ostaticilor Israelieni Capturați de Hamas

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat că lucrează “neobosit pentru eliberarea ostaticilor” deținuți de Hamas în Gaza, sugerând că crede că presiunea sporită a campaniei terestre a Israelului în interiorul enclavei ajută la îndreptarea situației în direcția corectă.

Netanyahu se confruntă cu o presiune intensă din partea israelienilor pentru a asigura eliberarea în siguranță a celor 239 de persoane presupuse a fi deținute în Fâșia Gaza, dar până acum a fost reticent în a discuta detaliile negocierilor – o poziție la care a rămas ferm într-o declarație scurtă emisă marți după-amiază.

“Dacă și când va exista ceva concret de raportat – vom face acest lucru”, a concluzionat declarația, care a venit la scurt timp după ce președintele SUA, Joe Biden, a spus că crede că un acord pentru eliberarea ostaticilor este “pe cale să se întâmple”. Forțele de Apărare Israeliene (IDF) au declarat marți că au preluat controlul asupra taberei de refugiați Al-Shati, care se află la aproximativ trei mile de centrul orașului Gaza.

“Brigada Nahal combinată cu forțe de luptă și forțele de comando au obținut controlul operațional la Tabăra Shati în ultimele ore”, a spus armata israeliană într-o declarație.

“IDF și Divizia 162 demontează centrele și capacitățile pe care Hamas le-a construit de-a lungul anilor”, a adăugat aceasta, susținând că armata israeliană a localizat mai mult de 160 de guri de tunel și “a lovit aproximativ 2800 de infrastructuri teroriste” în Fâșia Gaza de la începerea războiului luna trecută.

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene, contraamiralul Daniel Hagari, a declarat duminică într-un briefing de presă că forțele de infanterie și de inginerie de luptă au ajuns la periferia taberei, care este aproape de Spitalul Al-Shifa.