Israel Continuă Luptele cu Hezbollah, la Granita cu Libanul

Israel Continuă Luptele cu Hezbollah, la Granita cu Libanul

În dimineața zilei de joi, Israel a lansat rachete și atacuri de artilerie asupra zonelor periferice ale satelor libaneze Naqoura, Blida, Alma Al-Shaab și Labouneh, conform Agenției Naționale de Știri din Liban.

Autoritățile libaneze susțin că zona Labouneh este “aproape pustie” din cauza folosirii de către Israel a “bombelor incendiare”.

Între timp, sirenele au fost activate în orașul israelian nordic Shtula, după ce Forțele de Apărare din Israel (IDF) au declarat că au detectat “un număr de rachete” lansate din Liban în cursul zilei de joi. IDF a spus că rachetele au căzut într-o zonă deschisă.

IDF a declarat, de asemenea, că atacă zonele de peste graniță din Liban cu foc de artilerie după ce un antirachetă a lovit zona Dovev din Israel, fără a provoca victime.

De asemenea, IDF a menționat într-o postare pe rețelele sociale că a atacat “ținte teroriste” aparținând Hezbollah în cursul zilei de joi, inclusiv “mai multe poziții militare”. IDF a declarat că a “atacat un terorist care opera pe teritoriul libanez, în apropierea zonei de pace.”

După atacurile israeliene, Hezbollah a lansat mai multe atacuri către Galileea Superioară, în nordul Israelului. Grupul militant susținut de Iran a declarat că a atacat Misgav Am, Bayad, care se află peste graniță de orașul libanez Blida, barăcile Yiftah și Metula.

IDF a declarat că zona Misgav și posturile IDF din Metula au fost atacate, dar a notat că nu au fost victime. “Forțele IDF au atacat sursele focului cu foc de artilerie”, a declarat acesta pe rețelele sociale.

IDF a mai spus că a atacat o “celulă teroristă” care a încercat să lanseze rachete antitanc din Liban în cursul zilei de joi.