Ministrul Sanatatii: Ordin Oficial Publicat privind Pregatirea in cadrul Rezidentiatului in Romania

Ministrul Sanatatii Ordin Oficial Publicat Pregatirea cadrul Rezidentiatului Romania

Ministrul Sanatatii a decis sa publice un nou ordin foarte important, care are in centru pregatirea in ceea ce priveste rezidentiatul pentru viitorii medici din Romania, iar asta pentru ca mai jos aveti prevederile gandite pentru ceea ce urmeaza sa se intample in spitalele din Romania incepand chiar de acum.

Ministrul Sanatatii explica in mod clar in acest nou ordin ceea ce urmeaza sa se intample in spitalele din toata Romania, astfel ca toti cei care sunt interesati sa afle mai multe in legatura cu sistemul, ar trebui sa fie atenti la prevederile pe care Alexandru Rafila le-a dorit incluse in cadrul acestui ordin.

“Văzând Referatul de aprobare nr. AR 19.201/2023 al Direcției politici de resurse umane în sănătate din cadrul Ministerului Sănătății, având în vedere Avizul favorabil al Colegiului Medicilor din România nr. 3.242 din 14.07.2022, înregistrat la Ministerul Sănătății cu nr. DGAM/307/1 din 28.07.2022, privind curriculumul specialității Chirurgie generală, ministrul sănătății și ministrul educației emit următorul ordin.

Anexa nr. 4 la Ordinul ministrului sănătății publice și al ministrului educației, cercetării și tineretului nr. 1.141/1.386/2007 privind modul de efectuare a pregătirii prin rezidențiat în specialitățile prevăzute de Nomenclatorul specialităților medicale, medico-dentare și farmaceutice pentru rețeaua de asistență medicală, publicat în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 671 și 671 bis din 1 octombrie 2007, cu modificările și completările ulterioare, se modifică după cum urmează:

Curriculumul de pregătire în specialitatea Chirurgie generală se modifică și se înlocuiește cu curriculumul de pregătire în specialitatea Chirurgie generală, prevăzut în anexa nr. 1. Curriculumul de pregătire în specialitatea Dermatovenerologie se modifică și se înlocuiește cu curriculumul de pregătire în specialitatea Dermatovenerologie, prevăzut în anexa nr. 2. Curriculumul de pregătire în specialitatea Epidemiologie se modifică și se înlocuiește cu curriculumul de pregătire în specialitatea Epidemiologie, prevăzut în anexa nr. 3.

Curriculumul de pregătire în specialitatea Medicină internă se modifică și se înlocuiește cu curriculumul de pregătire în specialitatea Medicină internă, prevăzut în anexa nr. 4. Anexele nr. 1-4*) fac parte integrantă din prezentul ordin. Anexele nr. 1-4 se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr. 1035 bis, care se poate achiziționa de la Centrul pentru relații cu publicul din șos. Panduri nr. 1, bloc P33, parter, sectorul 5, București.

Rezidenții seriilor noiembrie 2023 și ulterioare, confirmați în specialitățile Chirurgie generală, Dermatovenerologie, Epidemiologie, Medicină internă, efectuează pregătirea conform curriculumurilor aprobate prin prezentul ordin. Direcțiile de specialitate din cadrul Ministerului Sănătății și al Ministerului Educației și instituțiile de învățământ medical superior din centrele universitare acreditate vor duce la îndeplinire dispozițiile prezentului ordin.”