Austria: Actiunile de Luate de Gerhard Karner, Contrare Aderarii Romaniei la Schengen

Austria Actiunile ULTIMA ORA Gerhard Karner Contrare Aderarii Romaniei Schengen

Austria a pus in aplicare o serie de noi actiuni de ultima ora, care au fost luate de catre ministrul de interne, Gerhard Karner, iar asta pentru ca el a confirmat in mod oficial faptul ca sunt extinse controalele la granitele Schengen cu Cehia, totul impotriva principiilor de baza ale intregului sistem si contrar eforturilor Romaniei de aderare.

Austria are active controale la granitele Schengen cu aproape toate tarile slae care fac parte din sistem, Gerhard Karner si Karl Nehammer aratand intregii Europa ca nu le pasa de acordul pentru a face parte din sistem, motivand totul cu pericolele aduse de migratia ilegala si terorism, dar aderarea Romaniei la Schengen pare tot mai improbabila.

Austria nu pare sa fie dispusa sa renunte la ceea ce face in momentul de fata, din punct de vedere al controalelor de la granitele Schengen, extinzand masurile in mod constant, deci sansele sunt foarte mici ca aderarea Romaniei la Schengen sa aiba loc in cursul anului 2023, asa cum separa foarte multa lume in acest moment.

“Controalele la frontieră sunt o măsură importantă împotriva mafiei de contrabandă. În situația actuală, controalele sunt și o măsură importantă pentru combaterea terorismului. Începând cu 17 noiembrie 2023, controalele au fost prelungite cu încă 20 de zile. Controalele la frontieră nu sunt doar necesare pentru combaterea mafiei de contrabandă, ci sunt și o măsură în lupta împotriva terorismului.

Acest lucru este finanțat parțial de mafia de contrabandă, iar controalele permit, de asemenea, să fie percheziționați la granițe. Pe lângă controalele la frontieră cu Cehia, Austria efectuează controale cu Slovacia, Ungaria și Slovenia. La celelalte granițe cu Italia, Germania, Elveția și Lichtenstein sunt controale intensive în zona de lângă graniță.”