Israel si Hamas Aproape de a Finaliza Negocierile Eliberarii Ostaticilor din 7 Octombrie

Israel Hamas Aproape Finaliza Negocierile Eliberarii Ostaticilor 7 Octombrie

Într-o situație tensionată ce implică Israelul și Hamas, surse israeliene au informat CNN marți despre discuții în curs privind schimbul de ostatici din Gaza pentru prizonieri palestinieni închiși în Israel.

Un oficial american a exprimat optimism, considerând că un acord este posibil, menționând că “aceasta este cea mai apropiată situație de un posibil acord”.

Orice eliberare a prizonierilor palestinieni din închisorile israeliene ar necesita aprobarea cabinetului de război al Israelului, urmată de aprobarea cabinetului complet.

Aceste voturi ar putea avea loc telefonic și s-ar putea desfășura rapid. O decizie guvernamentală de eliberare a prizonierilor ar putea fi teoretic contestată în 24 de ore la Curtea Supremă a Israelului, deși instanța ar putea alege să respingă petițiile împotriva eliberării.

Din cei aproximativ 237 de ostatici luați din Israel pe 7 octombrie, nu toți sunt deținuți de Hamas, mișcarea militantă palestiniană ce controlează Gaza. Unii sunt deținuți de Jihadul Islamic Palestinian, iar alții pot fi în mâinile altor grupuri sau indivizi.

Până în prezent, patru ostatici au fost eliberați: două femei americane și două femei israeliene.

Conform lui Qadura Fares, liderul Clubului Prizonierilor Palestinieni, o organizație neguvernamentală, în închisorile israeliene din Cisiordania, Ierusalimul de Est și Israel se află un total de 83 de femei palestiniene și 380 de adolescenți sub 18 ani.