Ministerul Mediului: AVERTIZARILE Emise pentru Milioane de Romani din Toata Tara

Ministerul Mediului AVERTIZARILE Emise Milioane Romani Toata Tara

Ministerul Mediului, prin Administrația Națională de Meteorologie, a emis avertizări meteorologice de Cod Galben și Cod Portocaliu, semnalând condiții meteo severe în mai multe regiuni ale României. Aceste avertizări, valabile în intervalul 24-26 noiembrie, indică intensificări ale vântului, ninsori viscolite, precipitații însemnate și scăderea vizibilității.

Codul Galben, valabil de la 24 noiembrie, ora 10:00, până la 26 noiembrie, ora 18:00, aduce vânt puternic în Carpații Orientali și Munții Apuseni, cu viteze de 60-80 km/h, ajungând la rafale de peste 90-100 km/h în zonele înalte.

În masivele montane din nordul țării, se așteaptă ninsori viscolite, cu vizibilitate redusă. Acest Cod Galben se extinde și în nordul Crișanei, nord-vestul Transilvaniei și dealurile subcarpatice ale Moldovei, cu viteze ale vântului de 55-75 km/h.

Precipitațiile se vor extinde în regiunile sudice și sud-estice, cu acumulări de apă de 25-30 l/mp și pe arii restrânse de peste 40-50 l/mp. Ploile se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare începând din noaptea de 25 spre 26 noiembrie, iar vântul se va intensifica, cu rafale de 60-75 km/h, în sudul Moldovei, estul Munteniei și Dobrogea, precum și în Carpații Meridionali și de Curbură.

Codul Portocaliu, valabil pentru perioada 26 noiembrie, ora 02:00 – 26 noiembrie, ora 16:00, indică un viscol puternic în județele Vrancea, Galați, Buzău, Brăila, Ialomița, Călărași, Tulcea și Constanța. Se așteaptă ninsoare, cu intensificări ale vântului de 75-85 km/h și vizibilitate scăzută sub 50 m.

Ministerul Mediului recomandă cetățenilor să urmărească informațiile meteorologice actualizate și să ia măsuri de precauție necesare. Este esențial să se evite deplasările care nu sunt strict necesare în zonele afectate și să se urmeze recomandările autorităților locale în materie de siguranță.

Aceste avertizări meteorologice subliniază importanța monitorizării condițiilor meteo și a pregătirii corespunzătoare pentru fenomenele extreme. Ministerul Mediului și Administrația Națională de Meteorologie continuă să asigure informații actualizate și sa atentioneze populatia.