ATENTIONARE Meteorologica de ULTIMA ORA ANM in Romania pe 27 Noiembrie 2023

Atentionare meteorologica de ultima ora a ANM pentru Romania pe 27 noiembrie 2023, aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata.

ATENTIONARE Meteorologica ULTIMA ORA ANM Romania 27 Noiembrie 2023

Atentionare meteorologica de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru Romania pe 27 noiembrie 2023, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, care vor afecta intr-o buna masura deplasarile noastre.

ANM vorbeste mai jos despre intensificari ale vantului, care la rafala urmeaza sa atinga viteze de pana la 80 km/h, dar si despre ninsoare, astfel ca daca urmeaza sa ne deplasam in zonele de mai jos, trebuie sa fim foarte vigilenti, pentru a o face in siguranta.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 26 noiembrie, ora 20:00 – 27 noiembrie, ora 10:00.

Fenomene vizate: intensificări ale vântului, temporar zăpadă viscolită.

Zone afectate: conform textului și hărții.

În Moldova, Dobrogea, sudul și vestul Olteniei și sud-vestul Munteniei vântul va avea intensificări, cu viteze de 55…65 km/h. În Carpații Meridionali și local în Carpații Orientali, iar la începutul nopții și pe litoral și în Delta Dunării, vor fi rafale în general de 70…80 km/h. În estul și sud-estul teritoriului, precum și la munte zăpada depusă va fi viscolită, iar temporar vizibilitatea va fi redusă.

Notă: Temperaturile minime vor fi negative în toate regiunile și local se va forma ghețuș.

În funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.