Ministrul Educatiei: 2 Hotarari de ULTIMA ORA Confirmate Elevilor, Masurile Impuse in Scolile din Romania

Ministrul Educatiei 2 Hotarari ULTIMA ORA Confirmate Elevilor Masurile Impuse Scolile Romania

Ministrul Educatiei ii anunta in mod oficial pe romanii din intreaga tara in legatura cu 2 hotarari de ultima ora care au fost luate si vor fi puse in aplicare, iar asta pentru ca Ligia Deca explica in mod oficial mai jos lansarea in consultare publica a unui proiect de Hotarare de Guvern pentru Programul National Masa Sanatoasa, PNMS.

Ministrul Educatiei confirma faptul ca acest program are menirea de a sprijini participarea la educatie a tuturor copiilor, oferindu-le o alimentatie sanatoasa care sa-i convinga sa mearga la scoala, separat Ligia Deca confirmand semnarea a inca unui proiect pentru invatamant dual, toate detaliile fiind disponibile acum mai jos.

“Am lansat în consultare publică proiectul de hotărâre de Guvern de instituire a Programului național „Masă sănătoasă” (PNMS), al cărui scop este sprijinirea participării la educație a tuturor copiilor, prin oferirea unei alimentații sănătoase care să susțină învățarea, prin crearea motivației pentru studiu, menținerea echilibrului socio-emoțional și întărirea stării de bine a elevului.

 Programul se adresează preșcolarilor și elevilor prezenți la activitățile didactice, pe perioada cursurilor, conform structurii anului școlar.
Conform proiectului de hotărâre de Guvern,  Suportul alimentar constă într-o masă caldă sau, după caz, într-un pachet alimentar, în cazul în care masa caldă nu poate fi asigurată. Selecția unităților de învățământ incluse în Programul național „Masă sănătoasă” se face de către inspectoratele școlare județene/al Municipiului București (ISJ/ISMB).

In baza unor criterii aprobate prin ordin al ministrului educației! În scopul asigurării continuității intervenției acordate prin Programul-pilot de acordare a unui suport alimentar pentru preșcolarii și elevii din 450 de unități de învățământ preuniversitar de stat (Masă caldă), cele 450 de unități de învățământ preuniversitar beneficiare ale programului în prezent sunt incluse, de drept, în Programul național „Masă sănătoasă”, începând cu data de 1 ianuarie 2024 a anului școlar 2023-2024.

Încă un proiect de dezvoltare a unui consorțiu pentru învățământ dual! Astăzi, la sediul Ministerului Educației, am semnat, alături de domnul Cornel Cătoi, rectorul Universității de Științe Agricole și Medicină Veterinară (USAMV) Cluj-Napoca, contractul de finanțare cu fonduri din Planul Național de Redresare și Reziliență pentru proiectul de dezvoltare a „Consorțiului de învățământ dual clujean”.

Consorțiul, din care fac parte și autoritățile locale din județul Cluj și din municipiul Cluj-Napoca, respectiv comuna Florești, precum și 9 operatori economici, va contribui la crearea unui mediu educațional ce se ridică la cele mai înalte standarde și care va oferi tinerilor din regiunea de Nord-Vest a țării posibilitatea de a-și dezvolta competențele profesionale în domenii de interes, precum: electronică, inginerie electrică, inginerie mecanică, chimie farmaceutică și nu numai.”