Italia: Masurile IMPORTANTE in Spatiul Schengen, Impact Serios pentru Aderarea Romaniei

Italia Masurile IMPORTANTE in Spatiul Schengen, Impact Serios pentru Aderarea Romaniei

Italia vorbeste in mod oficial despre masurile foarte importante in Spatiul Schengen, iar asta deoarece ministrul de externe, Antonio Tajani, explica pentru toata Uniunea Europeana faptul ca presiunea uriasa pusa de migratia ilegala reprezinta singurul motiv al reintroducerii de controale la granitele cu Slovenia si alte tari, in ultimele saptamani, ele generand multe probleme.

Italia a reactionat extrem de rapid dupa ce numarul de migranti a crescut exponential in cursul acestui an, iar Tajani spune ca protejarea Spatiului Schengen ramane o prioritate pentru tara sa, chiar daca aderarea Romaniei ar fi pusa in pericol, iar asta pentru ca guvernul de la Romania vrea sa pastreze numarul migrantilor ilegali la o valoare mult mai redusa decat acum.

Italia spune ca masurile impuse pentru controalele la granitele Spatiului Schengen sunt unele temporare, ele urmand a fi ridicate abia cand numarul migrantilor ilegali va scadea suficient de mult, insa deocamdata nimeni nu stie cand s-ar putea intampla acest lucru, asa ca aderarea Romaniei ramane deocamdata o mare necunoscuta, din pacate.

“Suspendarea Schengen la granița cu Slovenia este o măsură impusă de situația geopolitică actuală. Inteligența este cea care confirmă că cele mai mari riscuri pentru noi pot veni de pe ruta balcanică. Acesta este motivul care a împins guvernul să acționeze prompt. Suntem hotărâți să prevenim orice amenințare la adresa securității noastre naționale prin toate mijloacele.

Sunt măsuri extraordinare și temporare și care, sperăm, pot fi înlăturate cât mai curând posibil. Creșterea presiunii migratorii și prin ruta balcanică este un fapt pe care îl înregistrăm de ceva vreme și care necesită răspunsuri concrete. De la inaugurare, guvernul și-a propus să articuleze o strategie bazată pe doi piloni.”