Ucraina Deruleaza o Noua Operatiune Militara de Succes Impotriva Rusiei

Ucraina Deruleaza o Noua Operatiune Militara de Succes Impotriva Rusiei

Ucraina a derulat o noua operatiune militara de succes impotriva Rusiei, in plin razboi intre cele doua tari, iar asta pentru ca Serviciul de Securitate ucrainean a reusit sa atace cu explozibil un tren care transporta combustibil, ce ar fi trebuit sa ajunga la trupe ale armatei ucrainiene.

Ucraina a derulat diverse operatiuni de acest gen in ultimele luni, ele fiind gandite pentru a afecta cat se poate de mult capacitatea Rusiei de a isi desfasura in conditii bune trupele in plin razboi, dar vom mai vedea cu siguranta si alte masuri similare in viitor.

“Presa Ucraineana a raportat că surse de informații Ucraina au declarat că Serviciul de Securitate al #Ucrainei (SBU) a efectuat o operațiune specială care a avariat un alt tren care transporta combustibil în timp ce trecea peste un pod de-a lungul unei părți nespecificate a ocolirii nordice a căii ferate Baikal-Amur.

SBU ar fi planificat operațiunea să coincidă cu redirecționarea așteptată a traficului feroviar în urma exploziilor din 30 noiembrie din tunelul Severomuysky, care au perturbat o secțiune a Căii Ferate din Siberia de Est din Republica Buriația și a avariat un tren de combustibil la care presa ucraineană a conectat-o și ea. la SBU.

Postul rus Baza a raportat că călătoriile sunt încă blocate prin tunelul Severomuysky. Informațiile ucrainene au avariat un alt tren de-a lungul unei secțiuni a căii ferate #Baikal-#Amur pe 1 decembrie într-un efort aparent de a degrada logistica #Rusiei în Orientul Îndepărtat al Rusiei.

Milbloggeri ruși au susținut că alocarea disproporționată de către Ministerul Apărării din #Russia a dronelor între unitățile din prima linie și campaniile de producție de drone de la bază prost executate au impact asupra eficienței unității din prima linie.

Forțele ruse au continuat operațiunile ofensive de-a lungul liniei Kupyansk-Svatove-Kreminna, lângă #Bakhmut, lângă #Avdiivka, la vest și sud-vest de orașul Donețk și în vestul Oblastului Zaporizhia și au avansat în unele zone.

Vicepreședintele Consiliului de Securitate al Rusiei, Dmitri #Medvedev, a susținut la 1 decembrie că armata rusă a recrutat peste 452.000 de personal între 1 ianuarie și 1 decembrie 2023.”