Spania: Decizia DEZAMAGITOARE privind Aderarea Romaniei la Schengen, Masurile pe Final de 2023

Spania Decizia DEZAMAGITOARE Aderarea Romaniei Schengen Masurile Final 2023

Spania confirma in mod oficial o decizie total dezamagitoare pentru Romania, iar asta deoarece, dupa cum prea bine stiati deja, guvernul de la Madrid a hotarat ca pentru mult asteptatul Consiliu JAI din 5 decembrie, aderarea Romaniei la Schengen nu ar trebui pusa pe ordinea de zi, pentru ca nu exista voturi suficiente pentru o rezolutie pozitiva.

Spania, prin ministrul Fernando Grande-Marlaska, a spus ca desi nu supune votului aderarea Romaniei la Schengen pe 5 decembrie, va incerca pana la final de an sa ne ajute, sugerand ca un consiliu extraordinar ar putea avea loc, iar initiativa este sustinuta de si de Comisia Europeana, conform comisarului Ylva Johansson, de la Bruxelles.

Spania poate ajuta Romania sa adere la Spatiul Schengen in 2023, iar Ylva Johansson spune ca acesta este in continuare obiectivul Comisiei Europene, astfel ca nu este exclus ca dezideratul tarii noastre sa fie transformat in realitate, mai ales ca in 2024 sansele ca o aderare sa aiba loc sunt extrem de mici, din pacate pentru tara noastra.

“Vom continua să lucrăm foarte mult pe această temă până la sfârșitul președinției noastre. Deși chestiunea este intrinsec politică, poate fi abordată și de ambasadorii de la Bruxelles. O Europă mai puternică este o Europă cu România și Bulgaria ca membri cu drepturi depline ai spațiului Schengen. afirma Fernando Grande-Marlaska.

O misiune de informare trimisă recent în Bulgaria a adus rezultate excelente cu privire la pregătirea țării pentru a se alătura zonei fără pașapoarte. De data asta am simțit, dacă îmi permiteți, un pic de pregătire în cameră. Nu aveam promisiuni, dar aveam un simț. Este încă obiectivul Comisiei să aibă o decizie privind extinderea Schengen, salutând România și Bulgaria, anul acesta. Încă cred că acest lucru este posibil de realizat. Nu suntem încă acolo. sustine Ylva Johansson.”