Ministrul Muncii: Cea mai Mare Pensie din Romania, Anunt Privind CRESTEREA Pensiilor

Ministrul Muncii Cea mai Mare Pensie Romania Anunt CRESTEREA Pensiilor

Ministrul Muncii le vorbeste in mod oficial romanilor despre cea mai mare pensie din Romania la ora actuala, iar asta deoarece conform Simonei-Bucura Oprescu, vorbim despre una care are un cuantum de 94.000 de LEI, fiind foarte mare, dar este o pensie contributiva, deci perfect legala si meritata.

Ministrul Muncii vorbeste deasemenea si despre ceea ce presupune cresterea pensiilor in Romania incepand cu data de 1 ianuarie 2024, iar asta pentru ca unii romani vor avea pensii mai mari de luna viitoare, toate detaliile fiind disponibile mai jos, conform informatiilor pe care le-a publicat ministrul.

“Este o pensie contributivă, de aproximativ 94.000 de lei, dar este o pensie contributivă, nu e pensie de serviciu. Pe prime locuri, sunt pensii contributive cu valori foarte mari. Tot peste 90.000 de lei, tot cu pensii contributive. Sunt ale unor cotizanţi la bugetul de stat din domeniul bancar. Mi se pare absolut corect, dacă s-au constituit, reţinut şi virat contribuţii sociale pentru asta, mi se pare absolut corect. 1.200.000 de români încasează pensia minimă în acest moment.

Din păcate, nu vorbim suficient despre cât de important este ca în toată perioada de activitate să fie achitate pentru tine contribuţiile sociale. Din păcate, sunt foarte mulţi români care nu înţeleg cât de important este ca întreaga ta activitate să fie declarată, indiferent de domeniul în care lucrezi. Având munca declarată, vei avea apoi şi ceea ce meriţi de la statul român.

De la 1 ianuarie avem o majorare a pensiilor tuturor românilor cu 13,8 la sută. Din septembrie, avem aici formula elvețiană care spune așa: că formula de majorare a pensiilor este rata inflației din anul precedent plus jumătate din creșterea reală a câștigului salarial mediu brut pentru 2024. Asta înseamnă că punctul de pensie va crește de la 1.785 lei la 2.031 lei la toți românii de la 1 ianuarie.

O precizare extrem de importantă. Dacă până acum nu era specificată în lege în mod expres data la care se poate face majorarea pensiilor, în noua lege stipulăm în clar faptul că această majorare trebuie să fie făcută în fiecare an în luna ianuarie astfel încât să nu repetăm situații cum am avut în anii precedenți.

Când nu am avut creșteri ale pensiilor sau situații în care aceste majorări au fost făcute într-o altă lună decât luna ianuarie. Am venit cu această precizare explicită în lege, astfel încât să nu mai fie de fiecare dată o decizie luată arbitrar politic de guvern și să fie un angajament pe care îl avem în raport cu românii.”