Ministrul Sanatatii: 2 Anunturi Extrem de IMPORTANTE privind Situatia Serioasa din Romania

Ministrul Sanatatii 2 Anunturi Extrem IMPORTANTE Situatia Serioasa Romania

Ministrul Sanatatii transmite 2 anunturi extrem de importante cu privire la situatia serioasa din Romania, iar asta pentru ca aduce in imediata noastra atentie ceea ce se intampla din punct de vedere al finantarii spitalelor, iar asta pentru ca Guvernul Romaniei continua sa ofere finantare pentru functionarea lor.

Ministrul Sanatatii explica in mod oficial mai jos si ceea ce se intampla din punct de vedere a demisiei pe care Andrei Baciu si-a depus-o in mod oficial, iar asta pentru ca fostul presedinte al Casei Nationale de Asigurari de Sanatate a decis sa renunte la postul pe care il ocupa in momentul de fata.

“Acum, într-un an în care au existat creşteri de costuri operaţionale, există astfel de dificultăţi. Guvernul a alocat 3,5 miliarde de lei pentru luna decembrie şi încă 200 de milioane la ultima şedinţă de guvern pentru finanţarea spitalelor şi a programelor de sănătate. Opinia mea este că până la sfârşitul anului vor mai exista alocări suplimentare către Casa Naţională care se poate să dea sume suplimentare spitalelor care au contract cu casele judeţe.

Nu cred că se va ajunge la o astfel de situaţie, pune presiune pe cetăţeni şi nu cred că este corect, mai ales că în ultimul an veniturile în medicina de familie au crescut substanţial. Se poate găsi o soluţie, dar trebuie ca această soluţie să fie discutată de reprezentanţii medicilor de familie sau alţi prestatori de servicii medicale cu cei cu care au contract, respectiv cu reprezentanţii caselor de asigurări de sănătate.

Nu ştiu dacă la cabinetul premierului a ajuns această demisie, eu am aflat întâmplător, cineva mi-a trimis postarea. Cred că demisiile, mai ales când discutăm de probleme extrem de importante, trebuie să fie asumate, să existe o discuţie prealabilă. Am aflat de pe Facebook. Eu mă aştept să existe o demisie asumată şi comunicată în mod oficial.

Casa Naţională de Asigurări de Sănătate este condusă de un preşedinte, propunerea este făcută de ministrul Sănătăţii, iar numirea este făcută de către primul ministru. Nu ştiu dacă la cabinetul primului ministru a ajuns această demisie. Eu nu am avut niciun fel de discuţie, nu am aflat decât de pe Facebook.

Intâmplător mi-au trimis colegii, că nu am timp aşa de mult să accesez această cale de comunicare. Cred că demisiile, mai ales când discutăm de responsabilităţi extrem de importante în statul român, cred că trebuie să existe discuţie prealabilă, cred că trebuie să fie asumată şi trebuie să ştim ce avem de făcut.”