Ministrul Mediului: Decizia de Ultima Ora pentru Noul Cod Silvic, Anuntata Romanilor

Ministrul Mediului Decizia Ultima Ora Noul Cod Silvic Anuntata Romanilor

Ministrul Mediului a facut un foarte important anunt oficial de ultima ora cu privire la noul Cod Silvic, pe care l-a trimis pentru avizare la toate ministerele care trebuie sa dea un aviz, Mircea Fechet vorbind mai jos despre ceea ce inseamna schimbarile pe care le aduce acest nou cod pentru Romania.

Ministrul Mediului explica in detaliu ceea ce se intampla in cadrul noului Cod Silvic si de ce este el important pentru toata Romania, iar asta in conditiile in care vorbim despre modificari legislative care erau asteptate de foarte multa vreme, de catre foarte multa lume, asa ca ramane de vazut cand vor fi adoptate.

“Ministrul Mircea Fechet: „Proiectul noului Cod Silvic a fost trimis astăzi către toate ministerele pentru avizare, consider că o legislaţie primară bună este esenţială atunci când doreşti să reformezi un sistem”. Ministrul Mircea Fechet a participat astăzi la conferința regională ”România redevine verde – trei pași fără întoarcere/Un nou Cod Silvic, o campanie de împădurire fără precedent, o strategie de digitalizare”, care a avut loc în București.

În cadrul dezbaterii au fost prezentate instrumentele și finanțările pe care proprietarii de terenuri și UAT-urile le au la dispoziție, prin Planul Național de Redresare și Reziliență, pentru a împăduri suprafețele de teren deținute. Conferința s-a desfășurat pe 3 paneluri: Noul Cod Silvic; Împăduriri prin Planul Național de Redresare și Reziliență Digitalizare prin Planul Național de Redresare și Reziliență.

„În contextul în care discutăm despre acest nou Cod Silvic, despre digitalizarea silviculturii din România şi despre această campanie de împădurire în afara fondului forestier, finanţată din Programul Naţional de Redresare şi Rezilienţă, consider că o legislaţie primară bună este esenţială atunci când doreşti să reformezi un sistem.

Fără legislaţie adecvată, probabil că e mult mai greu să reuşeşti să faci anumite lucruri. Pe această cale pot să anunţ că, astăzi, am trimis tuturor celorlalte ministere, cred că sunt 17 în total, care urmează să avizeze proiectul pe Codul Silvic. Tot astăzi l-am pus din nou pe site-ul Ministerului Mediului, Apelor şi Pădurilor, pentru că am centralizat toate acele observaţii.

Pe care le-am primit pe parcursul întregii dezbateri publice şi putem să spunem că avem câteva elemente concrete pe care ar trebui să le prezentăm”, a declarat ministrul mediului, apelor și pădurilor, Mircea Fechet, în cadrul dezbaterii. Conferința regională a fost organizată de Intact Media Group, în parteneriat cu Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.”