Benjamin Netanyahu Anunță Cât va Dura Războiul Israelului cu Hamas

Benjamin Netanyahu Anunță Cât va Dura Războiul Israelului cu Hamas

Prim-ministrul Israelului, Benjamin Netanyahu, a declarat joi că țara sa va continua lupta împotriva Hamas “până la victoria absolută”, în cadrul unei întâlniri cu consilierul pentru securitate națională al SUA, Jake Sullivan.

Sullivan se află în vizită la oficialii de rang înalt israelieni pe parcursul următoarelor două zile, în timp ce Casa Albă încearcă să îndemne Israelul să fie mai precis în operațiunile sale împotriva Hamas în Gaza.

Aceasta vine în contextul în care administrația președintelui Joe Biden încearcă să reconcilieze declarațiile acestuia despre “bombardamentele indiscriminate” din Gaza cu asigurările că Israelul este “hotărât” să limiteze victimele civile palestiniene.

“Le-am spus prietenilor noștri americani: Soldații noștri eroici nu au căzut în zadar. Din durerea profundă a pierderii lor, suntem mai hotărâți ca niciodată să continuăm lupta până când Hamas va fi eliminat – până la victoria absolută”, a spus Netanyahu într-o declarație video după întâlnirea cu oficialul american. De asemenea, el a menționat că eliberarea ostaticilor israelieni reprezintă „un obiectiv cheie. Nu renunțăm la acest scop, nici măcar pentru o clipă, chiar și în acest moment.”

În timpul întâlnirii, Netanyahu a mulțumit lui Sullivan pentru sprijinul Washingtonului în lupta împotriva Hamas, conform unui rezumat israelian al întâlnirii.

Această întâlnire subliniază tensiunile continue și complexitatea situației din Orientul Mijlociu, în special în ceea ce privește relațiile dintre Israel și Palestina, și rolul influent al Statelor Unite în regiune.