Netflix Confirmă o Decizie Curajoasă pentru Milioane dintre Abonați

Netflix curaj gaming

Netflix, cunoscută mai ales pentru serviciile sale de streaming video, își întărește poziția în lumea gamingului sub conducerea lui Mike Verdu. Compania are în prezent peste 10 jocuri în dezvoltare în studiourile proprii și planifică lansarea a 86 de jocuri până la sfârșitul anulu 2024.

Anul trecut, Netflix și-a format propriile studiouri de gaming în Helsinki și California și a achiziționat alte patru studiouri, inclusiv Night School Studio, creatorii lui Oxenfree, și Spry Fox, dezvoltatorii jocului Cozy Grove. Într-un interviu acordat Axios, Mike Verdu a declarat că cele șase studiouri lucrează la peste 10 jocuri și a menționat că Netflix are în total 90 de jocuri în dezvoltare, prin colaborări cu echipe externe.

Netflix Confirmă o Decizie Curajoasă pentru Milioane dintre Abonați

Deși numărul abonaților Netflix care utilizează oferta de jocuri a serviciului a fost estimat la mai puțin de un procent anul trecut, Verdu susține că compania nu este îngrijorată de aceste cifre scăzute. „Suntem foarte mulțumiți de tracțiunea pe care am avut-o până acum,” a afirmat Verdu, adăugând că Netflix „nu face multe pariuri mari”, dar este răbdătoare în privința celor pe care le face.

Pe site-ul său, Netflix anunță că până la sfârșitul anului va avea 86 de jocuri disponibile pentru abonați. Aceasta include și ediția recent anunțată Grand Theft Auto Trilogy – Definitive Edition, lansată după primul trailer pentru GTA 6.

Printre jocurile care vor fi disponibile anul viitor se numără Sonic Mania Plus, Hades și un sequel nou anunțat pentru Cozy Grove de la Spry Fox, intitulat Cozy Grove: Camp Spirit.

Acest angajament al Netflix în domeniul gamingului subliniază dorința companiei de a oferi o experiență diversificată abonaților săi, extinzându-se dincolo de streamingul de filme și seriale. Este un pas interesant pentru gigantul streamingului, care încearcă să capteze atenția unei piețe tot mai competitive.