Ministrul Sanatatii: Masurile Extrem de IMPORTANTE pentru Viitorul Romaniei Anuntate Oficial!

Ministrul Sanatatii Masurile Extrem IMPORTANTE Viitorul Romaniei Anuntate Oficial

Ministrul Sanatatii vorbeste in mod oficial despre masurile extrem de importante pentru viitorul Romaniei, masuri care ar trebui sa fie luate in perioada urmatoare, multumita fondurilor disponibile prin PNRR, Alexandru Rafila vorbind mai jos despre viitorul investitiilor care trebuie sa fie facute in tara.

Ministrul Sanatatii ofera in mod oficial mai multe detalii importante in legatura cu aceste investitii, dar si cu stransa cooperare pe care o are cu ONG-urile care isi desfasoara activitatea in tara noastra, asa ca e important sa avem in vedere ceea ce spune ministrul pentru toti romanii din intreaga tara, in acest moment.

“Marcăm doi ani de implementare a proiectelor majore din sistemul de sănătate în cadrul evenimentului “PNRR: un salt istoric pentru sănătate în România”, organizat cu sprijinul Biroului OMS România. Reformele și investițiile în sănătate din ultimii doi ani sunt rezultatul muncii și a parteneriatul de succes pe care l-am format împreună cu profesioniștii din sistemul medical, instituțiile partenere, organizații neguvernamentale și mass-media.

Alături de aceștia, vom realiza o trecere în revistă a proiectelor demarate în ultimii doi ani pentru îmbunătățirea sistemului de sănătate și îi vom celebra pe cei care muncesc zi de zi pentru o Românie mai sănătoasă. Cel mai important lucru a fost să construim o echipă. În România, lucrul acesta este extrem de greu de realizat.

Si faptul că am reușit și am reușit să să păstrăm echipa și să o îmbunătățim, să mergem înainte, în parteneriat cu profesioniștii din sistemul de sănătate, în parteneriat cu Universitățile de Medicină și Farmacie, în parteneriat cu presa, care de multe ori ne-a criticat, de foarte multe ori justificat, am învățat din dialogul cu presa, extrem de multe.

Si aș spune, nu în ultimul rând, cu ONG-urile care demonstrează modele de bună practică extrem de utile pentru noi și un lucru, pe care l-am spus de foarte multe ori, și pe care trebuie să îl schimbăm: să nu lăsăm Organizațiile Non-Guvernamentale să ne ia locul, să învățăm de la ele și să încercăm să ne asumăm ca stat, ca țară, ca Minister.

Ca administrație centrală aceste exemple de bune practici încât ele să constituie o activitate curentă, asumată și profesională, în folosul cetățenilor. Trebuie să avem și în România vocația construcției. Dacă o să avem vocația construcției și a finalizării construcțiilor, fizice sau de altă natură, atunci o să reușim ca țară, pe deplin membră a Uniunii Europene.”