Posta Romana Anunta un Nou Pas Important in Modernizarea Institutiei

Posta Romana Anunta un Nou Pas Important in Modernizarea Institutiei

Compania Națională ,,Poșta Română” a operaționalizat o nouă achiziție de top care reprezintă un exemplu ideal de digitalizare pentru serviciile oferite: o linie completă de conversie, scanare și arhivare documente cu aplicație de captură și extragere de date, instalată la Fabrica de Timbre, sucursală specializată pe servicii de tipar a Companiei.

Cu această investiție, Poșta Română a devenit una dintre puținele companii de stat care dețin un complex tehnologic de acest tip, atât de sofisticat.

Prin noua achiziție, Poșta va putea participa la licitații și contracte importante la care nu se putea înscrie până acum pentru că nu putea oferi și acest serviciu conex de scanare și arhivare electronică.

Echipamentul ”Linia tehnologică completă de conversie, scanare și arhivare documente cu aplicație de captură și extragere de date, infrastructură hardware, licențe software, instalare/configurare și punere în funcțiune” a costat 3 milioane de lei și reprezintă o nouă linie de business care va deservi scopul și interesele Companiei la standardele cerute de piața de profil, asigurând mai multe servicii din aceeași sferă in-house.

Prin conversia digitală a documentelor, clienții vor putea beneficia de avantajele oferite de un sistem de arhivare electronică, fără a face investiții în echipamente și aplicații software costisitoare. Astfel, Fabrica de Timbre își diversifică gama de servicii oferite clienților terți.

În același timp, linia contribuie la retehnologizarea Fabricii de Timbre, veche de 151 de ani, completând serviciile pe care aceasta le oferă în acest moment.

Sistemul funcționează de aproximativ două luni și deja scanează documente vechi din arhivele Poștei Române, care cântăresc, estimativ, 1000 de tone, și care există în acest moment exclusiv în format fizic.

”Cu această linie tehnologică, Poșta Română își respectă promisiunea de a mai face un pas spre transformare digitală. Noua achiziție va duce la automatizarea proceselor și va deschide noi oportunități de dezvoltare. În plus, va contribui cu siguranță la creșterea veniturilor Companiei și ale Fabricii de Timbre, prin extinderea portofoliului de produse și servicii, în beneficiul clienților noștri. Modernizăm, revitalizăm și dorim să ducem Poșta Română către performanță”, a afirmat Valentin Ștefan, directorul general al Companiei Naționale ,,Poșta Română”.