DSU Romania Anunta Primirea unui Nou Lot de Masini de Pompieri

DSU Romania Anunta Primirea unui Nou Lot de Masini de Pompieri

DSU Romania a anuntat in mod oficial intrarea in dotarea MAI a unui nou lot de autospeciale de interventie pentru pompieri, acestea putand utiliza apa sau spuma pentru interventie, avand o capacitate de 4.000 de litri, cu mai multe detalii disponibile acum mai jos.

Astăzi, 18 decembrie a.c., la sediul Ministerului Afacerilor Interne a avut loc activitatea prilejuită de intrarea în dotarea IGSU a unui nou lot de autospeciale de intervenție cu apă și spumă cu capacitate de 4000L.

Grație eforturilor susținute, a muncii și implicării specialiștilor din domeniu din cadrul DSU- IGSU, cu susținerea permanentă a Ministerului Afacerilor Interne și a Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene, această acțiune vine să consolideze obiectivul și viziunea DSU și IGSU de continuare a dotării pompierilor salvatori cu tehnică nouă, de ultimă generație prin fonduri europene nerambursabile.

Prin cele 15 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4000L receptionate astăzi, se finalizează contractul subsecvent încheiat în anul 2021, pe acest tip de tehnică, și anume 200 de unități.

Totodată, în perioada care urmează, alte 10 autospeciale cu capacitatea de 10.000 l vor intra în dotarea IGSU, acestea urmând a se alătura celor 190 de mașini de acest tip, deja intrate în funcțiune și folosite în scopul salvării de vieți de către pompierii militari.

Reînnoirea parcului auto rămâne în continuare o prioritate iar serviciile oferite celor aflați în dificultate trebuie să se mențină la înalte standarde de calitate. Aici se adaugă continuarea pregătirii profesioniștilor din domeniu, tocmai în ideea de a asigura o înaltă calitate a actului de intervenție în situații de urgență.

La evenimentul de astăzi a participat și viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne, Cătălin Predoiu care a adresat mulțumiri Departamentului pentru Situații de Urgență, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, pentru susținerea și implicarea avute în atingerea scopului de a sprijini cetățenii, precum și tuturor pompierilor pentru profesionalismul, devotamentul si curajul depuse în slujba salvării de vieți.

În baza celor două acorduri-cadru, în valoare totală estimată de 779.670.873,52 lei cu TVA (aprox. 159 milioane Euro), au fost încheiate în anul 2021 contracte subsecvente pentru furnizarea a 276 autospeciale de stingere cu capacitatea de 4.000l, respectiv 200 autospeciale de stingere cu capacitatea de 10.000l.

Autospecialele au fost achiziționate prin proiectul VIZIUNE 2020, finanțat prin Programul Operațional Infrastructură Mare, a cărui valoare este de aproximativ 682 milioane euro.

Mijloacele tehnice sunt destinate intervenției pentru stingerea incendiilor în mediul urban și rural, ce necesită cantități însemnate de substanțe stingătoare, punându-se accentul pe deplasarea rapidă, realizarea în timp scurt a dispozitivului de intervenție și utilizarea apei cu randament de stingere ridicat.