Ministrul Mediului: Anuntul pentru MILIOANE de Romani, Decizia Luata in Parlamentul Romaniei

Ministrul Mediului Anuntul MILIOANE Romani Decizia Luata Parlamentul Romaniei

Ministrul Mediului ii informeaza pe milioane de romani din toata tara, printr-un anunt de ultima ora, cu privire la o decizie foarte importanta care a fost luata in Parlamentul Romaniei, iar asta pentru ca a fost votat bugetul de stat pentru anul 2024, unul cu extrem de multe controverse, dupa cum cel mai probabil stiti.

Ministrul Mediului vorbeste mai jos despre importanta acestui buget, dar si despre faptul ca de la 1 iunie 2024 vom vedea noi tipuri de sticle, care vor putea fi returnate pentru a se recupera o parte dintre banii care au fost platiti la achizitia lor, ceea ce vine ca o veste extrem de buna pentru noi toti.

“Tocmai am votat în Parlament bugetul pentru anul următor. Viziunea liberală a fost ca acesta să fie unul al investițiilor pentru România de mâine. Bugetul pe 2024 al MMAP va fi mai mare decât cel din 2023 și vom continua toate proiectele pentru protecția mediului, atât de așteptate de români. Prioritare sunt investițiile în managementul infrastructurii și resurselor de apă.

In vederea prevenirii riscurilor și a reducerii impactului produs de calamitățile naturale asupra populației și bunurilor. Am fost martori cu toții, în această vară, nu de puține ori, la efectele devastatoare ale fenomenelor hidro-meteo extreme, iar anul viitor avem nevoie de sume consistente necesare infrastructurii pentru prevenirea inundațiilor și reducerea eroziunii costiere.

Continuăm să protejăm pădurile și vom oferi compensații pentru proprietarii care dețin păduri cu funcții speciale de protecție și asigurarea serviciilor silvice, împădurirea terenurilor degradate și realizarea de perdele forestiere de protecție. În plus, extrem de importantă este și asigurarea funcționarii, dezvoltării și modernizării Rețelei Naționale de Monitorizare a Calității Aerului.

Deși nu este un proiect care să aibă nevoie de alocare bugetară, continuăm anul viitor să implementăm cel mai important proiect de economie circulară al României, pe care l-am lansat în urmă cu mai puțin de o lună – SGR. Ne vom asigura că avem tot mai multe ambalaje cu garanție pe rafturile magazinelor și vom continua să comunicăm cu cetățenii și cu comercianții, pentru ca fiecare să știe mai clar care este mecanismul și care sunt beneficiile. Haideți să facem împreună o Românie cât mai verde în 2024!

#SGR la fabrica PepsiCo din #Dragomirești: Am văzut aici de la zero procesul de producție al PET-urilor inscripționate cu marcajul „Ambalaj cu garanţie”. În luna iunie, ne propunem să avem 100% ambalaje SGR pe raft, iar în acest moment, interesul e să avem cât mai multe contracte semnate, iar comercianții să știe ce au de făcut.”