Anuntul Important al lui Volodimir Zelenski intr-o noua zi de Craciun in Razboi

Anuntul Important al lui Volodimir Zelenski intr-o noua zi de Craciun in Razboi

În ajunul Crăciunului, chiar în mijlocul conflictului armat, Președintelui Ucrainei, Volodimir Zelenski, a transmis un mesaj puternic și inspirator națiunii sale. În timp ce războiul continuă să zguduie țara, Zelenski a evidențiat rezistența și curajul neclintit al soldaților ucraineni.

“Ajunul Crăciunului în timp de război”, a început Zelenski, “ne-a adus nu doar tristețe, ci și un semn de forță și speranță. Soldații noștri au doborât nu mai puțin de aproape 30 de drone Shahed și mai multe rachete, dar și două avioane rusești supranumite ‘uscători’. În doar o săptămână, teroriștii au pierdut cinci avioane. Acest Crăciun stabilește tonul pentru întregul an ce urmează – un ton al posibilităților noastre.”

Președintele a subliniat importanța negocierilor cu partenerii internaționali, întărirea scutului aerian al Ucrainei și protejarea țării de “teroriștii ruși”. “Cu cât sistemul nostru de apărare aeriană este mai puternic, cu atât mai puțini diavoli ruși vor fi în cerul și pe pământul nostru”, a adăugat el.

Zelenski și-a exprimat recunoștința față de soldați pentru precizia și forța lor. “Mulțumesc tuturor celor care, atât în zilele de Crăciun, cât și în zilele obișnuite, se ocupă de apărarea statului nostru, care rezistă atacurilor inamicului și arată neclintire, indiferent unde se află: în est și sud sau la frontierele țării noastre, fie că sunt în luptă și în poziții, fie că salvează și vindecă oameni.” A adăugat el, mulțumind tuturor serviciilor de urgență și celor care oferă ajutor.

“Crăciun fericit, dragi ucraineni! Să facă această perioadă luminoasă ca întregul an viitor să fie mai luminos pentru noi”, a încheiat Zelenski.

De asemenea, a mulțumit întregii echipe a Serviciului de Urgență de Stat al Ucrainei, care lucrează pentru a elimina consecințele bombardamentelor rusești în diverse regiuni, precum și întregului personal al Poliției Naționale din Ucraina și fiecărui angajat al industriei energetice ucrainene. “Vă mulțumesc, lucrătorilor noștri din domeniul energiei! Mulțumesc pentru un Crăciun luminos!” a concluzionat Zelenski.