Germania: Presiunea Serioasa pe Aderarea Romaniei la Schengen, Anunt de Ultima Ora de la Berlin

Germania Aderarea Romaniei Schengen Afectata Decizia ULTIMA ORA Luata Berlin

Germania creste presiunea asupra Romaniei inainte de mult asteptata aderare la Schengen, iar asta pentru ca direct de langa Berlin vin o serie de anunturi care ar urma sa genereze genereze o situatie mai grea pentru tara noastra, iar sata deoarece in discutie sunt aduse din nou centrele de primire de migranti care vor azil in cadrul Uniunii Europene.

Germania exploreaza de ceva vreme posibilitatea de a se face controale la granitele externe ale UE pentru filtrarea migrantilor, dar acum ministrul statului federal Brandenburg, Michael Stügen, readuce ideea in atentie, cerand asta la granitele Romaniei, Bulgariei, Poloniei, pentru ca sistemul Schengen sa functioneze, iar asta pune presiune pe aderarea tarii noastre.

Germania a fost in ultimele luni o sustinatoare ferma a aderarii Romaniei la Schengen, dar ceea ce spune Michael Stügen sugereaza faptul ca tara noastra ar trebui sa-si asume obligatii suplimentare in vederea aderarii la Schengen, ceea ce desigur ca nu era dorit de Guvernul de la Bucuresti, dar alta solutie pentru aderare ar putea sa nu existe, din pacate pentru noi.

“Dacă frontierele externe ale UE rămân atât de poroase și trebuie să luăm mai mulți oameni din procedurile de frontieră, vom avea o situație mai proastă. Acest lucru trebuie să meargă mână în mână cu o securitate sporită a frontierelor externe împotriva mafiei contrabandiştilor.

Consider că este necesară procedura la frontierele externe europene pentru cererile de azil evident nefondate. Cu toate acestea, taberele de frontieră externă trebuie mai întâi înființate și să fie adecvate din punct de vedere umanitar. Ar fi mult mai logic să acceptăm refugiați direct din regiunile de criză prin intermediul programelor de primire. Sunt foarte eficiente ca măsură imediată.”