Bulgaria REFUZA Conditiile Austriei, Aderarea Romaniei la Schengen in Pericol la Inceputul 2024

Bulgaria REFUZA Conditiile Austriei Aderarea Romaniei Schengen Pericol Inceputul 2024

Bulgaria a anuntat in mod oficial ca refuza conditiile Austriei pentru aderarea la Schengen din martie 2024, astfel ca inclusiv accesul Romaniei la sistem este acum pus in discutie, si totul deoarece guvernul de la Sofia nu este de acord cu primirea de refugiati din Siria si Afganistan, asa cum cere guvernul lui Karl Nehammer, ca parte a Regulamentului de la Dublin.

Bulgaria spune ca este de acord cu aplicarea stricta a Regulamentulu Dublin, dar numai daca este vorba despre persoane care au cerut initial azil pe teritoriul sau si au plecat apoi in alte state, fara a accepta sa preia si alti refugiati pentru care spune ca nu ar fi responsabila, Romania actionand la fel fata de Austria, ceea ce ne-a tinut departe de Schengen.

Bulgaria spune ca refuza sa accepte aceasta conditie, fara a se opune celorlalte conditii care sa faciliteze aderarea la Schengen impreuna cu Romania, de la 31 martie 2024, astfel ca ramane de vazut in ce conditii Austria va mai face opozitie inaintea aderarii, sau daca lucrurile vor fi rezolvate pe parcurs, pe cale diplomatica.

“Spre deosebire de dezinformarea răspândită în ultimele zile, Bulgaria nu acceptă condiții suplimentare legate de refugiații din Siria și Afganistan. Bulgaria se angajează să colaboreze cu Austria și România pentru a limita mișcările secundare în conformitate cu legislația europeană. Aceasta include, ca și până acum, aplicarea strictă a Regulamentului Dublin.

Si readmisia persoanelor înregistrate ca solicită protecție internațională în Bulgaria și pentru care Bulgaria este responsabilă. Această obligație conform Regulamentului Dublin este direct aplicabilă în fiecare stat membru din 2013 și este legată de regula privind responsabilitatea țării de prima intrare în UE. Bulgaria nu acceptă și nu poate accepta persoane pentru care nu este responsabilă. afirma Guvernul de la Sofia.”