Austria: Vesti de ULTIMA ORA ale lui Gerhard Karner pentru Aderarea Totala a Romaniei la Schengen

Austria Vesti ULTIMA ORA Gerhard Karner Aderarea Totala Romaniei Schengen

Austria inca tine in corzi Romania cand vine vorba despre aderarea la Schengen, iar asta pentru ca Gerhard Karner a transmis o serie de vesti de ultima ora, care nu sunt tocmai bune pentru tara noastra, as acum puteti vedea si mai jos, el afirmand in continuare ca sistemul este departe de a fi functional in Europa.

Austria ne transmite ca 70% din populatia Uniunii Europene este afectata de controalele de la frontierele Spatiului Schengen, care nu ar trebui sa existe, Gerhard Karner afirmand ca 11 tari le aplica acum, iar aderarea Romaniei inclusiv pentru trafic liber la granitele terestre nu poate fi permisa, pana cand nu se ridica si controalele din alte tari.

Austria va incerca, cel mai probabil, in cursul anului 2024 sa aduca in prim-plan problema controalelor la granitele Schengen pentru a refuza sa ridice controalele la granitele Romaniei si Bulgariei, Gerhard Karner dand deja de inteles care este planul tarii sale pentru urmatorul an de zile, asa ca ramane doar sa vedem ce progrese vor face guvernuele din Bucuresti si Sofia.

“Absolut. Schengen înseamnă libertatea de a călători în Europa. Și pur și simplu vedem că Schengen nu funcționează în prezent practic nicăieri. Avem unsprezece țări în care există controale la frontierele interne, adică frontiere între țările Schengen. Aceasta înseamnă că unsprezece țări, sau 70 la sută din întreaga populație europeană, au în prezent controale la frontieră.

Și nu are sens pentru mine să pun capăt acestor controale la frontierele terestre cu Bulgaria și România în altă parte. Dar pentru că nu avem probleme cu abuzul de azil și migrația ilegală pe aeroporturi, am convenit cu „Schengen Air” pentru România și Bulgaria – în condiții austriece.”