ATENȚIONAREA NOWCASTING Cod PORTOCALIU Meteo ANM de ULTIMĂ ORĂ în România pe 8 Ianuarie 2024

ATENȚIONAREA NOWCASTING Cod PORTOCALIU Meteo ANM ULTIMĂ ORĂ România 8 Ianuarie 2024

Atenționarea nowcasting de tip cod portocaliu meteorologic, emisă de către ANM, Administrația Națională de Meteorologie, de ultimă oră în România pentru data de 8 ianuarie 2024, ne pune în vedere informații actualizate cu privire la un avertisment emis anterior.

ANM a actualizat lista regiunilor din România în care vântul va bate cu putere foarte mare în cursul următoarelor ore, ajungând la viteze de pana la 85 km?h la rafală, astfel că ni se recomandă prudență în deplasări până la noapte și e important să fim conștienți de acest lucru.

Avertizare nowcasting COD PORTOCALIU!

Data emiterii : 08-01-2024 ora 15.

Valabil de la : 08-01-2024 ora 16:00.

In zona : Județul Brăila: Ianca, Ulmu, Dudești, Traian, Cireșu, Mircea Vodă, Bărăganul, Zăvoaia, Jirlău, Ciocile, Bordei Verde, Roșiori, Surdila-Găiseanca, Vișani, Surdila-Greci, Făurei;

Județul Ialomiţa: Grivița, Scânteia, Reviga, Traian, Miloșești, Cocora, Valea Ciorii, Colelia;

Județul Buzău: Pogoanele, Săgeata, Padina, Rușețu, Luciu, C.a. Rosetti, Cilibia, Largu, Robeasca;

Se vor semnala : intensificări puternice ale vântului care vor depăși la rafală 80…85 km/h.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.