Sorin Grindeanu Confirma Noi Vesti Bune pentru Constructia de Autostrazi in Romania

Sorin Grindeanu Confirma Noi Vesti Bune Constructia Autostrazi Romania

Sorin Grindeanu confirma noi vesti foarte bune, asteptate de catre milioane de romani din intreaga tara, iar asta pentru ca ministrul Transporturilor aduce in atentia oamenilor informatii cu privire la Autostrada A3, o noua oferta pentru constructia a doua viaducte fiind depusa pentru devierea unui traseu.

Sorin Grindeanu explica mai jos ce inseamna aceasta asociere de constructori romani si turci, ei avand la dispozitie suma de 1.114 miliarde de LEI, fara TVA, pentru a executa in 27 de luni proiectul pe care l-ar putea primi, insa ramane de vazut daca oferta va si fi acceptata in final de catre autoritatile romane.

“Astăzi a fost depusă o ofertă pentru construcția celor două viaducte necesare devierii traseului sectorului de autostradă Nădășelu- Mihăiești (parte a #A3, Autostrada Transilvania).

Asocierea de constructori români și turci are la dispoziție 1,114 miliarde de lei (fără TVA) și 27 de luni (9 luni- perioada de proiectare și 18 luni- execuția lucrărilor) pentru finalizarea contractului finanțat prin #PNRR.

Devierea traseului acestui sector de #autostradă este realizată în baza unei Expertize Tehnice. Primul viaduct va fi construit între km 10+009 și km 12+000 va avea o lungime de 1,2 km și nu va afecta versantul care prezintă alunecări.

Al doilea viaduct, care va fi construit între km 21+406 și km 24+890, va avea o lungime de aproximativ 2 km și va depăși în aval DN1F. Acest viaduct va traversa cursului Pârâului Topa Mică și se va racorda cu traseul Autostrăzii Transilvania în zona km 24+890.”