Prințul Harry dezvăluie „codul secret” al prințului William, folosit în „criză”

printul harry si william codul secret

Cartea lui Prince Harry, ‘Spare‘, marchează un an de la lansare. Cartea descrie o conversație între Harry și tatăl său, Regele Charles, după înmormântarea Prințului Philip, unde au discutat motivele din spatele deciziei lui Harry și Meghan de a părăsi viața regală.

Conform Ducelui de Sussex, William a folosit un “cod secret” legat de moartea Prințesei Diana, care a marcat începutul sfârșitului relației lor. “Harold, trebuie să mă asculți! Vreau doar să fii fericit, Harold. Jur… Jur pe viața Mamei,” scrie Harry.

Harry susține că atât el cât și Charles au fost șocați de referință. La câteva ore după înmormântarea Prințului Philip, tatăl și fiii se plimbau prin Grădinile Frogmore. “A folosit codul secret, parola universală. Încă de când eram băieți, aceste trei cuvinte urmau să fie folosite doar în momente de criză extremă,” scrie Harry în ‘Spare’. “Aproape douăzeci și cinci de ani am rezervat acest jurământ sfâșietor pentru momentele când unul dintre noi avea nevoie să fie auzit, să fie crezut, rapid. Pentru momente când nimic altceva nu ar fi funcționat.”

Ducele de Sussex adaugă că utilizarea frazei puternice de către William l-a “oprit pe loc” pentru că “nu a funcționat”. “Pur și simplu nu l-am crezut, nu i-am avut încredere complet. Și viceversa. Și el a văzut asta. A văzut că eram într-un loc atât de plin de durere și îndoială încât chiar și acele cuvinte sacre nu ne puteau elibera,” scrie Harry despre momentul emoționant.

‘Spare’, un bestseller imediat și cel mai vândut pe Amazon în 2023. Cartea acoperă anii timpurii în Armata Britanică ai Prințului Harry, precum și povestea de dragoste cu Meghan, devenind imediat un bestseller și a fost numită cartea “Cel Mai Vândut” de pe Amazon în 2023.