Protestele Fermierilor: Apelul lui Marcel Ciolacu, “Ucrainienii nu sunt Dusmanii Nostri!”

Protestele fermierilor sunt in centrul unui anunt facut de catre Marcel Ciolacu, iata ce spune despre justificarea lor, dar si despre Ucraina.

Protestele Fermierilor Apelul Marcel Ciolacu Ucrainienii nu sunt Dusmanii Nostri

Protestele fermierilor continua in Romania, iar premierul Marcel Ciolacu a vorbit in cadrul unei emisiuni televizate despre ceea ce se intampla in multe zone din tara, el afirmand ca doleantele fermierilor sunt indreptatite, si ca statul trebuie sa intervina pentru a-i ajuta in aceasta perioada critica.

Protestele fermierilor au fost indreptate inclusiv impotriva cerealelor din Ucraina, jnsa Marcel Ciolacu afirma ca “ucrainienii nu sunt dusmanii nostri”, iar in ciuda intelegerii protestelor din Romania, este necesar sa ajutam inclusiv Ucraina, care tine deocamdata Rusia departe de granitele tarii noastre.

“Am încercat să înțeleg de unde au pornit aceste proteste. Din punctul meu de vedere, ca premier, sunt îndreptățite. Nu sunt lucruri pe care le-am făcut eu în cele 6 luni de prim-ministru. Sunt frustrări acumulate, a fost pandemie, război, emoție pe preț mare, apoi a scăzut prețul pe cereale.

Ce îmi pare rău e că s-a pornit un fel de război între agricultori și transportatori și Guvernul României sau autorități în general. Încă nu s-a scandat nimic cu rea credință. Acest dialog trebuia început cu autoritățile și dacă nu se găsesc soluții sau exista o capacitate a Guvernului să se fi ajuns apoi la o zonă extremă de încercare a blocării drumurilor.

Suntem într-un an electoral. Nu judec și nu condamn pe nimeni. Ce îmi pare rău e ca nu am avut un dialog. Mi-am învățat lecția cu medicii, cu profesorii. Am toată disponibilitatea să stau de vorbă cu fiecare categorie socială, ce poate acest Guvern să facă și să păstreze și echilibrul macroeconomic.

Dacă nu găsim înțelegere între noi ne prăbușim. Ne-am pierdut răbdarea? Și eu îmi pierd răbdarea. Mai ales după atâtea frustrări, după atâta batjocură, după atâta umilință. Sunt ferm convins că toate aceste lucruri s-au acumulat.

De aceea am început prin a spune că sunt îndreptățiți protestatarii. Ce vă pot spune cu sinceritate, voi rezolva problemele acestor oameni și a celor care vor avea. Ce vă pot spune cu sinceritate, că mă țin genunchii, voi rezolva problemele acestor oameni.”