Samsung GALAXY S24 ar Putea fi Lansat cu o SURPRIZA Majora de la Samsung

samsung galaxy s24 actualizari

Samsung, un gigant în industria tehnologiei, ar putea anunta că seria Samsung Galaxy S24, inclusiv modelele Galaxy S24 Plus și Galaxy S24 Ultra, vor beneficia de actualizări directe de la Samsung pentru o perioadă de șapte ani, în creștere de la actualii cinci ani de suport.

Această veste nu ar veni ca o surpriză completă, având în vedere că Samsung luase în considerare această extindere încă de anul trecut. Ar fi o mișcare logică pentru companie, menită să țină pasul cu Google și cu telefoanele sale de vârf din seria Pixel, în ceea ce privește actualizările de software.

Totul despre seria Samsung Galaxy S24 ar urma să fie dezvăluit miercuri, 17 ianuarie, când Samsung va organiza evenimentul său următor de lansare Unpacked. Dacă zvonurile auzite până acum se vor confirma, am putea vedea o serie de caracteristici AI incluse, alături de obișnuitele îmbunătățiri de performanță.

Există, de fapt, două tipuri de actualizări software de care trebuie să știți. Primul tip este actualizarea majoră a versiunii Android – cea mai recentă fiind Android 14. Aici, utilizatorii primesc o serie de caracteristici noi pentru sistemul de operare mobil, care, în cazul Android 14, include mai multe opțiuni de personalizare pentru ecranul de blocare, de exemplu.

Samsung GALAXY S24 ar Putea fi Lansat cu o SURPRIZA Majora de la Samsung

Apoi, avem actualizările de securitate software, care de obicei continuă pentru o perioadă mai lungă decât actualizările maj ore de versiune. Chiar dacă aceste actualizări nu aduc caracteristici noi semnificative, ele sunt esențiale pentru protejarea dispozitivului împotriva celor mai recente amenințări de securitate.

După încetarea acestor actualizări, telefonul nu devine inutilizabil imediat – îl puteți folosi în continuare, dar hardware-ul și software-ul vor deveni din ce în ce mai vulnerabile la erori și atacuri cibernetice. De aceea, perioadele de suport software sunt atât de importante.

Promisiunea de șapte ani a Google pentru cele mai recente modele Pixel acoperă atât actualizările majore de versiune, cât și actualizările de securitate software, dar un informator susține că angajamentul de șapte ani al Samsung va acoperi doar acest ultim tip de actualizări. Pentru referință, cea mai recentă actualizare iOS 17 lansată de Apple este compatibilă cu iPhone-uri lansate încă din 2018.

Prin extinderea suportului de actualizări pentru seria Galaxy S24, Samsung nu doar că își consolidează poziția pe piața smartphone-urilor, dar și demonstrează angajamentul său față de securitatea și durabilitatea produselor sale. Această strategie nu doar că răspunde nevoilor actuale ale consumatorilor, dar stabilește și un nou standard în industrie, subliniind importanța suportului pe termen lung pentru dispozitivele mobile.