Intalnire Importanta a lui Volodimir Zelenski in Elvetia pentru Sustinerea Ucrainei

Intalnire Importanta a lui Volodimir Zelenski in Elvetia pentru Sustinerea Ucrainei

Într-o vizită recentă în Elveția, Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a avut întâlniri esențiale cu Președinții Adunării Federale, liderii de partide și fracțiuni politice. Aceste discuții profunde au abordat susținerea și promovarea Formulei de Pace a Ucrainei, evoluțiile de pe front și importanța eforturilor partenerilor în apărarea Ucrainei.

Zelenski și-a exprimat recunoștința față de Elveția pentru suportul constant acordat suveranității și integrității teritoriale a Ucrainei, precum și pentru asistența umanitară oferită. Elveția contribuie nu doar umanitar, ci și financiar – oferind sprijin pe termen lung, politic și prin impunerea de sancțiuni. În cursul întâlnirilor, s-a discutat despre un nou program de suport pe termen lung pentru Ucraina.

Un moment semnificativ al vizitei a fost mulțumirea adresată de Președintele Zelenski Doamnei Președinte Viola Amherd pentru acordul de a începe pregătirile pentru Summitul Global pentru Pace, ce se va desfășura în Elveția.

Acest summit are ca obiectiv să insufle energie necesară continuării eforturilor de pace și să asigure un sfârșit al conflictului care să respecte în mod excepțional justiția și să restaureze complet forța dreptului internațional. Elveția este considerată un partener cheie în acest proces.

Declarațiile lui Zelenski subliniază rolul important al Elveției ca mediator și susținător în conflictul ucrainean, precum și importanța colaborării internaționale pentru restabilirea păcii și justiției.