Austria Refuza la Nivel Institutional Aderarea Romaniei la Schengen, Anuntul direct din Parlamentul European

Austria Refuza Nivel Institutional Aderarea Romaniei Schengen Anuntul Parlamentul European

Austria refuza cu indarjire la nivel institutional sa permita Aderarea Romaniei la Schengen in mod complet, iar asta pentru ca un anunt nou, facut chiar de catre un europarlametar austriac, nu face altceva decat sa ne arate ca puterea lui Karl Nehammer vis-a-vis de parcursul tarii noastre in Spatiul Schengen, ramane absoluta si, din pacate, blocatoare, deocamdata.

Austria ne transmite prin europarlamentarul Lukas Mandl, faptul ca frontierele externe ale Uniunii Europene sunt problema care impiedica aderarea Romaniei la Schengen, impreuna cu Bulgaria, iar asta pentru ca ele nu ar fi suficient de bine protejate, deci nu ar putea fi permisa intrarea tariul in Spatiul Schengen fara a-l compromite si a creste numarul de cereri de azil inregistrate.

Austria se plange in continuare de tot ceea ce s-a plans Karl Nehammer in ultimul an de zile vis-a-vis de permiterea aderarii Romaniei la Schengen, iar din pacate se pare ca situatia va continua si va impiedica ridicarea controalelor la frontierele terestre, fara a se sti cand ar putea fi guvernul de la Viena suficient de multumit, incat sa fie de acord cu ridicarea lor totala.

”Austria are o abordare foarte constructivă și pozitivă. Vrem să găsim o soluție. Așa cum am afirmat întotdeauna, dorim ca Bulgaria și România să fie incluse în spațiul Schengen. Pur și simplu nu este încă posibil, deoarece frontierele externe ale Uniunii Europene nu sunt protejate în mod corespunzător.

Acesta este motivul pentru care Austria a transmis mesajul clar că trebuie mai întâi să rezolvăm problema frontierelor noastre externe în ceea ce privește migrația ilegală. Și apoi, putem continua, aș spune, finalizarea spațiului Schengen.” afirma Lukas Mandl, europarlamentar din Austria.”