Ministerul Apararii: Multiple Actiuni IMPORTANTE ale Militarilor Romani in Tara si cu NATO

Ministerul Apararii Multiple Actiuni IMPORTANTE Militarilor Romani Tara NATO

Ministerul Apararii ne aduce in imediata atentie o serie de actiuni foarte importante care au fost desfasurate de catre militarii romani atat in tara, cat si in strainatate cu alte trupe NATO, fiind adus in atentie initial Detasamentul de Aparare Antiaeriana din Polonia, care a sarbatorit Unirea Principatelor Romane acolo.

Ministerul Apararii vorbeste deasemenea despre exercitiile pe care acest detasament le face impreuna cu alti aliati din cadrul NATO, dar si despre instructia din Romania a soldatilor, in final fiind adusa in atentie si intalnirea ministrului cu premierul pentru a se discuta situatia razboiului din Rusia.

“Militarii Detașamentului de Apărare Antiaeriană rotația a XIV-a au sărbătorit pe 24 Ianuarie 165 de ani de la Unirea Principatelor Moldova și Țara Românească. Aceștia au organizat o ceremonie militară în baza militară din Bemowo Piskie, Polonia, și o competiție sportivă la care au participat reprezentanții tuturor națiunilor din cadrul Grupului de Luptă și ai Brigăzii 15 Mecanizată din Gizysko. Probele din cadrul acestei competiții au reprezentat pentru echipele participante adevărate provocări, care le-au testat atât cunoștințele teoretice, cât și anduranța.

Începând cu luna octombrie 2023, Detașamentul de Apărare Antiaeriană „Gheparzii Transilvani”, generat de Batalionul 3 Apărare Antiaeriană „Potaissa” și coordonat de Comandamentul Forțelor Întrunite „General Ioan Emanoil Florescu”, se instruiește în comun, alături de aliații americani, britanici, croați și polonezi din cadrul Grupului de Luptă NATO din Polonia. Misiunea lor este de a asigura prezența înaintată consolidată în flancul Nord-Estic al Alianței, conform măsurilor adoptate în cadrul Summit-ului de la Varșovia din anul 2016.

Militarii Batalionului 22 Vânători de Munte „Cireșoaia” se instruiesc în tabăra de instrucție de la Diham. Pe timpul vizitei desfășurate, comandantul Brigăzii 61 Vânători de Munte ,,General Virgil Bădulescu”, generalul de brigadă Nicolae-Gabriel Oros, a subliniat importanța și necesitatea stăpânirii tehnicilor de deplasare pe schiuri și de supraviețuire în condiții de izolare iarna și le-a urat militarilor mult succes în procesul de instruire.

Ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr a avut, astăzi, o întrevedere cu prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, la sediul MApN. Discuțiile au vizat situația de securitate de la graniță, generată de agresiunea Federației Ruse împotriva Ucrainei. De asemenea, au fost purtate discuții cu privire la condițiile de muncă și de viață ale celor care își servesc țara în cadrul forțelor armate și nevoile de înzestrare ale Armatei cu tehnică militară modernă.

Vulturii Carpaților la înălțime, alături de trupele alpine italiene. Un pluton de vânători de munte din cadrul Batalionului 30 Vânători de Munte „Dragoslavele” din Câmpulung participă la exercițiul multinațional „VOLPE BIANCA 2024”, desfășurat în Italia, în perioada 15-26.01.2024. În cadrul exercițiului, plutonul de vânători de munte român este atașat unei structuri aparținând Regimentului 2 Alpin din Piemont, având misiunea de a intercepta și nimici elementele adversarului care se retrag din zona de angajare.”