METEO: Nou Cod Meteorologic NOWCASTING ANM de ULTIMĂ ORA pe 31 Ianuarie 2024 in Romania

METEO Nou Cod Meteorologic NOWCASTING ANM ULTIMĂ ORA 31 Ianuarie 2024 Romania

Centrul Național de Prognoză Meteo a emis astăzi, prin intermediul ANM, Administratia Nationala de Meteorologie din Romania, 31 ianuarie 2024, o avertizare meteorologica nowcasting, de tip COD GALBEN valabilă pana dupa-amiaza, care prevede condiții de ceață densă și formare de ghețuș în mai multe localități din județele Galați și Vrancea.

Conform anunțului, ceața va reduce vizibilitatea sub 200 de metri în zonele afectate, creând astfel condiții dificile de trafic și potențial periculoase. Localitățile vizate în Județul Galați sunt: Tecuci, Umbrărești, Cosmești, Munteni, Barcea, Drăgănești, Ivești, Nicorești, Țepu, Buciumeni, Poiana și Movileni. În Județul Vrancea, avertizarea vizează Focșani, Mărășești, Vulturu, Suraia, Vânători, Țifești, Bolotești, Garoafa, Movilița, Pufești, Milcovul, Golești, Câmpineanca, Răstoaca, Slobozia Ciorăști și Biliești.

Autoritățile locale, ANM și Centrul Național de Prognoză Meteo recomandă cetățenilor să fie extrem de precauți atunci când călătoresc în aceste zone, să se informeze înainte de a porni la drum și să respecte regulile de circulație adaptate condițiilor meteo.

De asemenea, se atrage atenția asupra posibilei formări de ghețuș, fenomen care poate crește riscul de accidente. Reamintim că avertizările și atenționările meteorologice sunt actualizate constant în funcție de evoluția și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate sunt obișnuite pentru perioada respectivă, dar pot deveni temporar periculoase pentru anumite activități.

Această avertizare de fenomene periculoase imediate este valabilă pentru o perioadă de maxim 6 ore. Cetățenii sunt sfătuiți să urmărească actualizările meteo și să ia măsuri de precauție adecvate.