Germania: Problemele Serioase care AMENINTA sa Intarzie Aderarea Romaniei la Schengen fara Restrictii

Germania Problemele Serioase AMENINTA Intarzie Aderarea Romaniei Schengen Restrictii

Germania inregistreaza o serie de probleme foarte serioase care ameninta sa intarzie aderarea Romaniei la Schengen fara restrictii cu privire la traficul terestru, iar asta pentru ca in 2023 numarul de cereri de azil a fost extrem de mare, depasind cu mult cifrele inregistrate in cursul anilor anteriori, pana la perioada 2015/2016, conform autoritatilor federale din Berlin.

Germania a inregistrat aproape 330.000 de cereri de azil in 2023, iar numarul foarte mare va mentine cu siguranta controalele la granitele terestre, chiar daca tara face parte din Schengen si se invecineaza cu tari care fac parte din Spatiul Schengen, iar asta ameninta sa alimenteze argumentele lui Karl Nehammer privind mentinerea Romaniei si Bulgariei partial in afara Schengen.

Germania a impus controale la granitele cu mai multe tari invecinate, iar Karl Nehammer s-a folosit de asta ca argument pentru a bloca aderarea Romaniei la Schengen, situatia fiind una foarte delicata, atat timp cat foarte multi migranti vor continua sa ajunga la granitele tarii, astfel ca ramane de vazut cat de puternica va mai fi sustinerea oferita de catre Olaf Scholz.

“Oficiul Federal pentru Migrație și Refugiați a înregistrat 329.120 de cereri inițiale de azil în bilanțul său din 2023. Au fost doar trei ani în care au fost mai multe de la înființarea Republicii Federale. Două treimi din cereri provin din trei țări. O astfel de imigrație de azil extinsă ca anul trecut a avut loc rar.

Inclusiv cererile ulterioare, au fost 351.915. Au fost doar trei ani în istoria Republicii Federale în care imigrația de azil a fost mai mare: în criza migrației din 2015/2016 și în timpul războiului din Iugoslavia din 1992. O privire asupra acestui an extrem arată clar schimbările în evenimentele privind azilul”