Ligia Deca Transmite 2 Mesaje pentru Romani, Actiunile Ministrului Educatiei

Ligia Deca Transmite 2 Mesaje Romani Actiunile Ministrului Educatiei

Ligia Deca transmite 2 mesaje foarte importante pentru romani, ministrul educatiei vorbind in mod oficial despre actiunile pe care le-a derulat in ultima perioada, iar asta pentru ca a vizitat 2 gradinite din Romania in cadrul carora a participat la activitati impreuna cu copiii care urmeaza cursurile acestora.

Ligia Deca explica mai jos de ce este importanta investitia in aceste tipuri de unitati educationale din Romania, ministerul Educatiei sustinand dezvoltare alor cu fonduri din PNRR, iar mai multe detalii cu privire la actiunile derulate in cursul acestei zile aveti listate chiar acum mai jos.

“Mi-am continuat ziua în Bistrița cu o vizită la creșa și grădinița din Feldru, ambele instituții cu clădiri reabilitate din fonduri de la bugetul local, care funcționează în cadrul Liceului Tehnologic Feldru. Apreciez implicarea autorităților locale și buna lor colaborare cu unitățile de învățământ din zonă. Aici, această colaborare s-a concretizat în deschiderea unei noi creșe și renovarea clădirilor destinate educației copiilor.

Susținerea și promovarea eforturilor de a investi în infrastructura școlară sunt priorități pentru mine, pentru că îmi doresc să creștem confortul și siguranța în școli. Dacă investițiile record prin PNRR în infrastrcutura școlară sunt completate de investiții de la bugetele locale și de atragerea în domeniu a celor mai buni profesori.

Vom putea spune că am contribuit, împreună, la o școală așa cum ne-o dorim pentru copiii noștri! Mă aflu #ÎnVizităLaBistrița chiar astăzi, De Ziua internațională a cititului împreună. Mi-am petrecut prima parte dimineții lângă copiii de la Grădinița cu Program Prelungit Nr. 2 din Sângeorz-Băi. Atâtea priviri curioase și zâmbete sunt cel mai bun mod de a-ți începe ziua!

Mai ales că am și citit! Și nu a fost doar lectură, ne-am oprit din când în când să ne asigurăm că știm cine sunt personajele din poveste și ce fac ele! I-am cunoscut și pe câțiva dintre elevii Școlii Gimnaziale „Artemiu Publiu Alexi” – deschiși, bucuroși de vizită și dornici să ne arate o parte din universul lor de la școală.

Voi cunoaște astăzi și alți copii, elevi ai mai multor colegii din județ. Aștept cu nerăbdare să-i întâlnesc, să aflu de la ei cum și-ar dori să fie școala și să vă povestesc despre asta. Căci discuțiile cu copiii sunt mereu momente bune pentru a lua pulsul din școală. Până atunci, nu uitați #CitimZideZI!”