Atentionare Meteorologica Cod Galben ANM de Ultima Ora in Romania pe 8 Februarie 2024

Atentionare Meteorologica Cod Galben ANM Ultima Ora Romania 8 Februarie 2024

Atentionarea meteorologica cod galben emisa de catre ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, de ultima ora in Romania pe 8 februarie 2024, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, despre care trebuie sa stim acum.

ANM vorbeste mai jos despre efectele acestor fenomene meteo, mai exact vant cu viteza de pana la 120 km/h la rafala, astfel ca puterea acestuia poate provoca probleme extrem de mari in deplasarile pe care intentionam sa le facem in cursul urmatoarelor ore in Romania.

ATENȚIONARE METEOROLOGICĂ COD GALBEN!

Interval de valabilitate: 07 februarie, ora 10

Fenomene: intensificări ale vântului.

Zone vizate: Carpații Orientali.

În intervalul menționat în Carpații Orientali, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…80 km/h, iar la altitudini mai mari de 1500 m rafalele vor fi de 100…120 km/h.

Notă: Intensificări temporare ale vântului, cu viteze în general de 45…55 km/h, vor fi și în nordul Crișanei, Maramureș, cea mai mare parte a Transilvaniei și Moldovei.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.