Romania si Austria Colaboreaza in Domeniul Situatiilor de Urgenta

Romania Austria Colaboreaza Domeniul Situatiilor Urgenta

Raed Arafat si Catalin Predoiu au participat la o intalnire foarte importanta cu reprezentanti ai Austriei din domeniul serviciilor de urgenta, discutand despre ceea ce face Romania pentru a interveni in situatiile in care cetatenii au nevoie de ajutor.

Romania si Austria poarta discutii de acest gen pentru ca ambele tari sa invete una de la cealalta cum sa gestioneze in cele mai bune moduri situatiile de urgenta cu care se confrunta, iar asta poate duce la salvarea mai multor vieti in situatii de acest gen.

În perioada 08-10.02.2024, o delegație din cadrul Asociației Pompierilor din Austria, condusă de șeful acesteia, Robert MAYER, efectueză o vizită de lucru în România la invitația domnului Marian-Cătălin Predoiu, viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne.

Programul aferent acestei vizite a debutat la sediul MAI, loc unde distinșii invitați au avut o primă întâlnire cu șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, dr. Raed Arafat. Discuțiile purtate au vizat pe de-o parte prezentarea întregului sistem al managementului situațiilor de urgență din România, componența acestuia, caracterul integrat în ceea ce privește răspunsul forțelor de intervenție dar și acțiunile întreprinse de țara noastră pe linia protecției civile sau de creștere a rezilienței societale.

Tehnica de ultimă generație aflată în dotarea salvatorilor români, achiziționată prin fonduri europene nerambursabile dar și pregătirea personalului de intervenție și a populației, au reprezentat alte puncte de interes în cadrul discuției.

Vizita a continuat la sediul Guvernului unde reprezentanții Asociației Pompierilor din Austria au avut o întâlnire cu viceprim-ministru, ministrul afacerilor interne, Marian-Cătălin Predoiu. Discuțiile purtate s-au derulat în prezența ambasadorului Austriei la București, E.S. Margit Bruck-Friedrich.

Si au vizat mai multe aspecte conexe managementului situațiilor de urgență, cu accent pus pe organizarea sistemelor de urgență și în mod deosebit pe tematica voluntariatului, și anume implicarea voluntarilor în cadrul structurilor de pompieri, Austria fiind un exemplu de urmat, în acest domeniu.

În vederea consolidării relațiilor bilatarele între cele două state pe linia managementului situațiilor de urgență, în zilele următoare, delegația austriacă va vizita cele mai importante puncte strategice ale sistemului national integrat de urgență din România.