AVERTIZARE de ULTIMA ORA a ANM cu un COD Meteo NOWCASTING in Romania pe 13 Februarie 2024

Avertizarea de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, cu un cod meteo nowcasting in Romania pe 13 februarie 2024, anunta vreme severa in tara.

AVERTIZARE ULTIMA ORA ANM COD Meteo NOWCASTING Romania 13 Februarie 2024

Avertizarea de ultima ora a ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, cu un cod meteo nowcasting pentru Romania pe 13 februarie 2024, ne aduce in imediata atentie ceea ce ar trebui sa stim in legatura cu starea vremii in diverse regiuni ale tarii.

ANM explica in mod oficial mai jos ca vorbim despre ceata, care determina o reducere a vizibilitatii pana la chiar sub 50 de metri in anumite zone, astfel ca ni se recomanda prudenta maxima in toate deplasarile pe care intentionam sa le facem in perioada imediat urmatoare.

Atenționare nowcasting COD GALBEN!

Data emiterii : 13-02-2024 ora 8.

Valabil de la : 13-02-2024 ora 8:20.

In zona : Zona joasă a județului Vrancea , respectiv zona localităților: Focșani, Adjud, Mărășești, Panciu, Vulturu, Odobești, Vidra, Păunești, Gugești, Homocea, Suraia, Măicănești, Dumitrești, Vânători, Sihlea, Țifești, Tătăranu, Bolotești, Cotești, Ruginești, Garoafa, Slobozia Bradului, Vizantea-Livezi, Jariștea, Movilița, Străoane, Ciorăști, Câmpuri, Dumbrăveni, Nereju, Pufești, Mera, Tulnici, Milcovul, Răcoasa, Gologanu, Vârteșcoiu, Fitionești, Popești, Vrâncioaia, Soveja, Golești, Gura Caliței, Poiana Cristei, Ploscuțeni, Tâmboești, Cârligele, Câmpineanca, Reghiu, Urechești, Răstoaca, Nistorești, Chiojdeni, Tănăsoaia, Paltin, Slobozia Ciorăști, Biliești, Paulești, Vintileasca, Andreiașu de Jos, Negrilești, Bălești, Corbița, Broșteni, Năruja, Bordești, Boghești, Jitia, Valea Sării, Nănești, Bârsești, Spulber, Obrejița;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.