Apple: iOS 17.4 va face iPhone si iPad mai Putin Sigure in Europa

Apple iOS 17.4 face iPhone iPad Putin Sigure Europa

Apple ne spune intr-un comunicat oficial ca iOS 17.4 va face iPhone si iPad mai putin sigure in Europa, iar asta din cauza unor obligatii pe care Comisia Europeana le imputa celor din Cupertino, obligandu-i sa elimine unele dintre restrictiile sistemului de operare.

iOS 17.4 va permite setarea oricarei aplicatii de tip browser, ca browser predefinit, in locul Safari, dar asta va bloca posibilitatea de a mai utiliza aplicatii web ca scurtaturi pentru ecranele principale ale iDevice-urilor, iar explicatiile Apple sunt mai jos.

iOS 17.4 in Europa va fi mai putin sigur

Sistemul iOS a oferit în mod tradițional suport pentru aplicațiile web de pe ecranul de pornire, bazându-se direct pe WebKit și arhitectura sa de securitate.

Această integrare înseamnă că aplicațiile web de pe ecranul de pornire sunt gestionate pentru a se alinia cu modelul de securitate și confidențialitate pentru aplicațiile native pe iOS, inclusiv izolarea stocării și aplicarea solicitărilor sistemului pentru a accesa capabilitățile care afectează confidențialitatea pe site.

Fără acest tip de izolare și aplicare, aplicațiile web rău intenționate ar putea citi date din alte aplicații web și își pot recăpăta permisiunile pentru a obține acces la camera, microfonul sau locația unui utilizator fără consimțământul utilizatorului.

De asemenea, browserele ar putea instala aplicații web pe sistem fără conștientizarea și consimțământul utilizatorului. Abordarea problemelor complexe de securitate și confidențialitate asociate cu aplicațiile web care utilizează motoare de browser alternative ar necesita construirea unei arhitecturi de integrare complet noi, care nu există în prezent în iOS și care nu a fost practic de întreprins, având în vedere celelalte cerințe ale DMA și adoptarea foarte scăzută de către utilizatori a Aplicații web de pe ecranul de pornire. Așadar, pentru a ne conforma cerințelor DMA, a trebuit să eliminăm funcția de aplicații web Ecranul de start din UE.