CEC Bank Anunta SCHIMBARI pentru Tranzactiile Bancare Facute de Clienti

CEC Bank anunta o serie de foarte importante schimbari pentru tranzactiile bancare facute de catre clientii din Romania, iata ce face institutia.

cec bank plati interbancare instant 2024

CEC Bank, una dintre principalele institutii financiare din Romania la ora actuala, a decis sa anunte in mod oficial o serie de schimbari foarte importante pe care le face pentru tranzactiile bancare pe care le realizeaza clientii sai, iar asta pentru ca din 14 februarie unele vor fi facute instant intre banci.

CEC Bank explica mai jos ca din 14 februarie, platile interbancare in LEi, mai mici de valoarea de 50.000 de LEI, facute prin Internet/Mobile Banking, se vor realiza instant, daca banca beneficiara e parte din acest sistem, iar mai multe detalii cu privire la modificarile impuse de catre banca le aveti mai jos.

CEC Bank face instant mai multe plati interbancare ale clientilor

Vă informăm că, începând cu data de 14 februarie 2024, plățile interbancare în lei, mai mici de 50.000 de lei, efectuate prin Internet/Mobile Banking, se vor procesa în mod automat ca plăți instant, dacă banca beneficiară este participantă la Sistemul de Plăți Instant.

Prin urmare, aceste plăți interbancare în lei, din cont curent/de card, ajung la beneficiari în mai puțin de 10 secunde. Odată cu avantajul procesării plăților interbancare în lei mai mici de 50.000 de lei ca plăți instant, veți beneficia și de un comision redus pentru plățile instant mai mici de 500 de lei:

  • de la 10 la 7 lei, pentru cele efectuate la ghișeu;
  • de la 4 la 2,8 lei, pentru cele efectuate prin Internet/Mobile Banking.

Pentru plățile instant cuprinse între 500 și 50.000 de lei, comisionul rămâne neschimbat. De asemenea, a fost eliminată opțiunea “Instant” din ecranul de plată (în lei) din aplicațiile de Internet Banking (CEConline) și Mobile Banking (CEC app pentru persoane fizice și juridice).

În anumite situații, dacă din motive tehnice, plățile nu pot fi procesate/decontate ca plăți instant, acestea vor fi procesate și implicit comisionate ca plăți interbancare standard, conform tarifului în vigoare.