AVERTIZAREA de ULTIMA ORA NOWCASTING cu un Cod Meteorologic ANM pe 17 Februarie 2024 in Romania

Avertizarea de ultima ora nowcasting cu un cod meteo ANM pe 17 februarie in Romania, ne pune in atentie fenomenele periculoase pe care le vom intalni.

AVERTIZAREA ULTIMA ORA NOWCASTING Cod Meteorologic ANM 17 Februarie 2024 Romania

Avertizarea de ultima ora nowcasting cu un cod meteorologic ANM, Administratia Nationala de Meteorologie, pentru 17 februarie 2024 in Romania, ne aduce in imediata atentie o serie de fenomene meteo de vreme severa imediata, care vor afecta tara noastra.

ANM explica mai jos faptul ca in regiunile mentionate, urmeaza sa intalnim ceata, care va genera o reducere a vizibilitatii pana la chiar sub 50 de metri, fiind deasemenea posibila si formarea ghetusului, asa ca este recomandat sa fim foarte prudenti in toate deplasarile.

Atenționare nowcasting COD GALBEN!

Data emiterii : 17-02-2024 ora 5.

Valabil de la : 17-02-2024 ora 5:30.

In zona : Județul Braşov: Făgăraș, Prejmer, Tărlungeni, Ghimbav, Hărman, Bod, Hălchiu, Șinca, Recea, Sânpetru, Mândra, Voila, Budila, Șercaia, Hârseni, Viștea, Ucea, Părău, Lisa, Beclean, Sâmbăta de Sus, Drăguș;

Zona depresionară a județului Harghita , respectiv zona localităților: Miercurea Ciuc, Toplița, Gheorgheni, Ditrău, Sândominic, Remetea, Joseni, Suseni, Ciumani, Ciucsângeorgiu, Sărmaș, Frumoasa, Lăzarea, Sânsimion, Cârța, Siculeni, Mihăileni, Tomești, Gălăuțaș, Ciceu, Sânmartin, Sâncrăieni, Dănești, Subcetate, Mădăraș, Tușnad, Sântimbru, Voșlăbeni, Cozmeni, Leliceni, Păuleni-Ciuc, Racu;

Se vor semnala : local ceață care determină scăderea vizibilității sub 200 m, izolat sub 50 m,.ce va favoriza, în funcție de condițiile locale, formarea ghețușului.

Avertizările și atenționările meteorologice se actualizează în funcție de durata și gravitatea fenomenelor prognozate.

Informările meteorologice se emit în cazul în care fenomenele meteorologice prognozate au potențial de a deveni temporar periculoase pentru anumite activităţi, dar altfel sunt obişnuite pentru perioada respectivă.

Avertizările de fenomene periculoase imediate se emit pentru o perioadă de maxim 6 ore. Emitent: Centrul Național de Prognoză Meteo.