Schengen: Masurile IMPORTANTE Luate de Romania Inaintea Aderarii Oficiale din 31 Martie

Schengen Masurile Luate Romania Inaintea Aderarii Oficiale 31 Martie

Schengen ne primeste cu un brat deschis din 31 martie, iar asta pentru ca Romania va avea ridicate unele dintre restrictiile din cauza carora acum nu putem calatori linistiti, iar asta pentru ca in cazul traficului aerian si maritim dispar controalele la frontiere, deci intrarea in tara va fi la fel de usoara precum trecerea printr-o gara, teoretic.

Spatiul Schengen ne primeste partial, dar era nevoie de o serie de masuri luate si in Romania pentru ca tranzitul aeroporturilor si porturilor sa fie facut fara probleme, iar Politia de Frontiera pare sa fi facut deja modificarile necesare in punctele sale, astfel incat tranzitul acestora sa aiba loc fara problemele, incepand cu 31 martie 2024.

Romania incearca de peste 1 deceniu sa intre in Schengen, iar acum reuseste intr-un final sa puna piciorul in prag, dar chiar si cu aceste masuri, va fi nevoie de mult mai mult pentru ca tranzitul fara restrictii, inclusiv la granitele terestre, sa fie permis, iar Karl Nehammer nu va renunta usor la veto-ul pe care l-a impus tarii noastre.

“Dat fiind rolul nostru în procesul de aderare la Spaţiul Schengen, au fost depuse eforturi susţinute pentru implementarea măsurilor prevăzute de legislaţia europeană în materie, nu doar în ceea ce priveşte procedurile aplicate, pregătirea resursei umane, ci şi dotarea cu tehnologie modernă. Verificările se vor face la sosirile navelor, la plecarea navelor din port și pe parcusul staționării.

Pentru controlul documentelor şi fluidizarea traficului, a fost suplimentat personalul din punctele de frontieră, s-au creat fluxuri separate pentru persoanele fără documente şi au fost deschise traficului trei puncte noi, respectiv Vicovu de Sus, Racovăţ şi Bumbăta, în timp ce prin Valea Vişeului a fost reluat traficul.”