Austria: Gerhard Karner Anunta o Hotarare de ULTIMA ORA care Loveste in Aderarea Romaniei la Schengen

Austria Gerhard Karner Anunta Hotarare ULTIMA ORA Loveste Aderarea Romaniei Schengen

Austria isi continua punerea in aplicare a planurilor stabilite de catre Karl Nehammer pentru migratie, iar Gerhard Karner a anuntat in mod oficial faptul ca, incepand de zilele trecute au fost etinse controalele la granitele tarii cu Cehia, prelungind o situatie neobisnuita in Spatiul Schengen, care afecteaza desigur si sperantele Romaniei de a adera fara controale la granite.

Austria a reintrodus controale la granita din Cehia pe 18 octombrie 2023, din cauza numarului mare de migranti care ajungeau in tara, dar ele sunt prelungite acum pana in aprilie, deci pentru 6 luni, in total, dar nu e singura tara afectata, ceilalti vecini ai austriecilor avand masuri similare impuse, astfel ca Karl Nehammer mentine motivele veto-ului impotriva aderarii Romaniei la Schengen.

Austria inca se plange din cauza numarului mare de migranti care ar ajunge in tara, chiar daca foarte multi dintre ei pleaca spre alte tari, desi depun si cereri de azil, insa cu toate acestea, Karl Nehammer se foloseste de aceste lucruri pentru a bloca aderarea Romaniei la Schengen, iar din pacate aceasta situatie nu se va schimba prea curand pentru noi.

“Controalele la frontieră cu Republica Cehă au fost reintroduse la 18 octombrie 2023. Pe 17 februarie 2024 (de la miezul nopții), aceste controale la frontieră au fost prelungite din nou până la 16 aprilie 2024. Austria efectuează controale la frontieră și în Slovacia, Ungaria și Slovenia, iar la celelalte frontiere cu Italia, Germania, Elveția și Liechtenstein controale intensive în zona de lângă graniţă.

Controalele la frontieră sunt una dintre numeroasele măsuri de combatere a mafiei de contrabandă care operează la nivel internațional. În plus, având în vedere situația de securitate internațională, controalele la frontieră sunt și ele necesare în acțiuni decisive împotriva extremiștilor.”