Bulgaria: Situatia INGRIJORATOARE care Poate Intarzia sau Bloca Aderarea Romaniei la Schengen

Bulgaria Situatia INGRIJORATOARE Intarzia Bloca Aderarea Romaniei Schengen

Bulgaria este, alaturi de Romania, una dintre tarile pe care Austria le respinge cand vine vorba despre extinderea Schengen, ambele tari dorind aderarea completa in sistem, insa o serie de documente interne ale FRONTEX, agentia de protectie a granitelor UE, arata ca la granita bulgaro-turca situatia este una ingrijoratoare din cauza modului in care sunt respinsi migrantii.

Bulgaria pare sa fie atat de disperata sa adere la Spatiul Schengen, incat face orice pentru acest lucru, inclusiv sa refuze sa-i inregistreze pe migrantii care vor sa depuna cereri de azil, sau sa ii bata pentru a-i forta sa se intoarca in Turcia, multiple rapoarte din ultimii ani aratand ca vamesii bulgari au o abordare nu tocmai legala a migratiei ilegale.

Bulgaria ar forta multi migranti sa se intoarca in Turcia, dupa ce ii prinde ca treg ilegal granita in Uniunea Europeana, fara sa-i inregistreze, iar asa spera sa adere la Spatiul Schengen cu un numar redus de migranti care ii trec granita, dar aderarea Romaniei la Schengen ar putea fi deasemenea foarte serios afectata, adica intarziata sau chiar blocata, din cauza acestui scandal.

“În ciuda avertismentelor repetate, Comisia Europeană salută „rezultatele excelente” obținute de Sofia, care este aproape să intre în zona Schengen. Multe documente interne Frontex văzute de  BIRN și publicate de Le Monde dezvăluie că în ultimele 18 luni au existat mai multe rapoarte de abuzuri inregistrate intern de către organul intern de supraveghere pentru drepturile omului al agenției de frontieră a UE.

Aceste înregistrări conțin detalii despre presupusele brutalități comise de ofițerii bulgari care participă la operațiunile Frontex, inclusiv persoane bătute cu bastoane, forțate să se dezbrace, furturi de bunuri, abuz verbal și răni grave provocate de câinii de serviciu eliberați. asupra migranților reținuți, care ulterior sunt forțați să treacă înapoi în Turcia.”