Simona-Bucura Oprescu Anunta Noi Masuri pentru Pensionari Luate de Ministerul Muncii

Simona-Bucura Oprescu anunta noi masuri importante pentru pensionari luate de catre Ministerul Muncii, iata ce decizii sunt aduse in atentia noastra.

Simona-Bucura Oprescu Anunta Noi Masuri Pensionari Ministerul Muncii

Guvernul României a aprobat Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 privind sistemul public de pensii, anunță Ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona-Bucura Oprescu. Această decizie marchează un pas semnificativ în reforma sistemului de pensii, cu promisiunea unei echități și stabilități crescute pentru pensionarii actuali și viitori.

“Hotărârea Guvernului privind Normele de aplicare a Legii nr. 360/2023 a fost aprobată în ședința de astăzi a Executivului,” a declarat Oprescu, subliniind angajamentul puternic al Guvernului pentru recalcularea tuturor pensiilor din sistemul public. Acest proces are la bază principiile echității, contributivității și stabilității în muncă, asigurând că nicio pensie nu va scădea ca efect al noii legi.

Un aspect notabil al acestui demers este majorarea pensiilor cu 13,8% în ianuarie 2024, urmată de o recalculare în septembrie 2024. Este pentru prima dată când, în același an, pensiile românilor vor beneficia atât de o majorare, cât și de o recalculare, marcând un moment istoric în sistemul de pensii publice.

“Reforma sistemului de pensii asigură sustenabilitatea și aduce echitate pentru pensionari și viitorii pensionari. Pentru muncă egală și contribuții egale, pensia va fi egală. Stabilirea și recalcularea pensiilor din sistemul public de pensii prin aplicarea formulei prevăzute de noua Lege a pensiilor are drept rezultat corectarea inechităților sistemului public de pensii,” a explicat Ministrul Muncii.

Aceste măsuri reflectă o viziune pe termen lung a Guvernului României, vizând o reformă profundă a sistemului de pensii, care să aducă beneficii tangibile pentru toți cetățenii. Promisiunea că nicio pensie nu va scădea subliniază angajamentul Guvernului de a proteja drepturile și bunăstarea pensionarilor, asigurând în același timp echitate și justiție în sistemul de pensii publice.