Ministrul Mediului: Performante Impresionante a Sistemului de Reciclare, Anuntul lui Mircea Fechet

Ministrul MEdiului anunta o performanta remarcabila pentru sistemul de reciclare din Romania, iata ce a declarat Mircea Fechet pentru milioane de romani.

Ministrul Mediului Performante Impresionante Sistemului Reciclare Anuntul Mircea Fechet

Ministrul Mediului, Mircea Fechet, anunta o performanta impresionanta pentru reciclarea in tara, marcând o evoluție semnificativă a Sistemului Garanție-Returnare (SGR) în România. Într-un bilanț impresionant, Fechet a dezvăluit că numărul ambalajelor colectate în luna februarie a depășit 18 milioane, un salt uriaș de la cele aproximativ 30.000 colectate în decembrie și 2,2 milioane în ianuarie.

“Îndrăznesc să sper că vom depăși 20 de milioane în această lună și trendul nu poate fi decât unul pozitiv,” a afirmat ministrul, subliniind succesul și eficiența Sistemului Garanție-Returnare. Această inițiativă demonstrează angajamentul României de a transforma reciclarea într-un mod de viață, consolidând poziția țării ca lider în gestionarea sustenabilă a deșeurilor.

Cu toate acestea, Ministrul Mediului a adus în discuție și provocările cu care se confruntă sistemul, menționând că există actori care par să se retragă din eforturile de reciclare. “Se pare însă că unii actori au cam obosit și vor să fugă din hora reciclării,” a spus Fechet, referindu-se la cazurile izolate de producători care încearcă să se sustragă responsabilităților lor prin inițiative legislative sau acțiuni în justiție.

Fechet a reiterat importanța dialogului și cooperării între toate părțile interesate, subliniind că nu este nevoie de procese în instanțe sau de conflicte. “Sunt deschis pentru a sta de vorbă, pentru a dialoga și pentru a rezolva pe cale amiabilă orice fel de conflict,” a declarat acesta, evidențiind dorința de a păstra un mediu colaborativ pentru atingerea obiectivelor comune în domeniul reciclării.

Mesajul ministrului rămâne clar și ferm: reciclarea este o prioritate care nu poate fi ignorată sau tratată cu superficialitate. Inițiativa Sistemului Garanție-Returnare demonstrează că România este pe drumul cel bun către transformarea de la o țară a depozitării la una a reciclării, cu eforturi concentrate pentru a menține acest elan pozitiv și a asigura un viitor sustenabil pentru generațiile următoare.