Florin Barbu: Vestile de ULTIM MOMENT pentru Fermieri de la Ministerul Agriculturii

Florin Barbu are vesti de ultim moment pentru fermierii din toata Romania, iata ce a decis ministerul Agriculturii pentru romani si cat conteaza.

Florin Barbu Vestile ULTIM MOMENT Fermieri Ministerul Agriculturii

Ministrul Agriculturii, Florin Barbu, a declarat că plățile blocate pentru fermieri au fost în sfârșit deblocate, marcând o etapă importantă în sprijinul guvernamental acordat sectorului agricol. Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) a autorizat la plată o sumă impresionantă de aproximativ 1,5 miliarde de lei, destinată să stimuleze dezvoltarea rurală și să susțină fermierii din întreaga țară.

Florin Barbu spune ca fondurile sunt alocate pentru a acoperi o gamă largă de nevoi în sectorul agricol, incluzând intervențiile de plăți directe, ajutoarele naționale tranzitorii (ANT-uri) atât în sectorul vegetal, cât și în cel zootehnic, precum și diverse măsuri de dezvoltare rurală orientate către protecția mediului și clima, agricultura ecologică și sprijinirea zonelor cu constrângeri naturale sau specifice.

Ministrul Agriculturii anunta ca pentru sectorul vegetal, fermierii vor beneficia de plăți directe în sumă de 528.160.723,12 lei, acestea fiind direcționate către practici benefice pentru mediu aplicabile în teren arabil, ecoscheme și alte măsuri de dezvoltare rurală. Sectorul zootehnic nu este lăsat deoparte, cu plăți ce totalizează 964.245.374,84 lei, vizând în principal sprijinul cuplat pe venit pentru vaci de lapte, carne de vită, ovine și caprine.

Ministrul Barbu a ținut să mulțumească personal echipei APIA pentru efortul depus în deblocarea acestui proces vital pentru comunitatea agricolă, subliniind importanța colaborării și a dedicării instituțiilor subordonate Ministerului Agriculturii în sprijinirea fermierilor.

“Am convingerea că toți colegii mei din instituțiile din subordinea Ministerului au înțeles că noi lucrăm pentru fermieri și că ei sunt prioritatea noastră,” a declarat ministrul Agriculturii, Florin Barbu, exprimându-și optimismul și încrederea în impactul pozitiv pe care aceste plăți le vor avea asupra sectorului agricol din România.

Această mișcare a lui Florin Barbu si a Ministerului Agriculturii este văzută ca un pas semnificativ în direcția susținerii și dezvoltării durabile a agriculturii românești, oferind fermierilor resursele necesare pentru a-și continua și îmbunătăți activitățile, în ciuda provocărilor actuale.