Austria Cere Masuri EXTREME de ULTIMA ORA, care vor Ajuta la Aderarea Romaniei la Schengen

Austria cere o serie de masuri extreme, de ultima ora, care vor ajuta la aderarea Romaniei la Schengen, iata ce propune Gerhard Karner chiar acum.

Austira Cere Masuri EXTREME ULTIMA ORA Ajuta Aderarea Romaniei Schengen

Austria cere o serie de masuri extreme de ultima ora, prin vocea ministrului Gerhard Karner, pentru ca tot ceea ce s-a discutat in cadrul pactului pentru azil is migratie sa poata fi pus in aplicare, iar acest lucru ajuta fara dubiu aderarea Romaniei la Schengen, chiar daca implementarea nu este chiar atat de simpla pentru Europa.

Austria vrea ca mai multi migranti sa fie retrimisi catre tarile de origine, inclusiv cei din Siria, Gerhard Karner vorbind despre regiunea Damascului ca fiind sigura, dar masura ar fi una extrema, avand in vedere problemele uriase ale tarii, si chiar daca ar ajuta la aderarea Romaniei la Schengen, punerea ei in practica este dificila.

Austria vrea ca tarile din Spatiul Schengen sa puna accent mai mare pe repatrierea migrantilor pentru ca Europa sa nu mai fie o destinatie atat de atractiva pentru migrantii din Orientul Mijlociu, aderarea Romaniei la Schengen fiind blocata pentru ca multi ar trece prin tara noastra, dar Gerhard Karner vrea ca multi sa plece rapid.

“Am decis asupra pactului privind azilul și migrația, acum trebuie să-l punem în aplicare. Sunt în favoarea ca noi să discutăm și despre cum putem aduce oamenii înapoi în anumite regiuni din Siria și Afganistan pe termen mediu. Este esențial să abordăm această problemă dificilă și să o menținem pe ordinea de zi.

Siria din jurul Damascului este un exemplu de regiune sigură și aștept sprijin din partea statelor UE cu un număr similar de cereri. Scopul  este de a reduce presiunea asupra Europei și a țărilor individuale atunci când vine vorba de migrația ilegală. Acest lucru necesită protecție funcțională a frontierelor externe ale UE, dar și returnări consecvente.”